Pusti Lebrona, čuvaj se Irvinga!

Autor: Boris Jovanović
petak 13.03.2015.
08:45
Izvor: Sportske.net

Kajri Irving obeležio noć srušivši svoj i rekord Kavsa u San Antoniju protiv šampiona. Francuz Gobert maltretirao "Bradonju" i drugare, Memfis izveo rezerve protiv Vašingtona. Indijana nastavlja sa odličnim partijama, Lejkerse i Nikse je tužno gledati...

Beta/AP Photo/Eric Gay
Beta/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Sparsi su se koncentrisali na Lebrona, ubacio im je 31 poen, uz odličan šut. Ipak, pobedu Klivlendu protiv šampiona doneo je Kajri Irving fantastičnom partijom, sa 57 poena napravio je rekord karijere, pa su se Kavsi radovali posle produžetaka u Teksasu.

U januaru je Portlandu dao 55, sada je postigao prvo devet koševa u poslednjem minutu regularnog dela, izborio produžetak i onda sa još 11 u dodatnih pet minuta dotukao San Antonio.

Ovo je i rekord franšize, srušio je i Lebrona koji je pre 10 godina Reptorsima ubacio 55 poena.

Lebron je vodio veliku bitku sa Leonardom koji je ubacio 24 poena, Parker dodao 31, nije vredelo, iako su Sparsi bili na +9 u finišu. Inače, ovo je bio prvi povratak Lebrona u San Antonio posle izgubljenog prstena u velikom finalu kada su Sparsi savladali Majami.

Rockets Jazz Basketball

Juta je nastavila sa odličnim partijama, savladali su Hjuston, meč je obeležio Francuz Gobert sa 19 poena i čak 22 uhvaćene lopte. U prvom poluvremenu je imao 18 skokova i izjendačio rekord lige. Stigao je i da napravi četiri blokade, bez "Supermena" Hjuston nije imao rešenje u reketu. Uz to Harden je pogodio samo 3 od 13 šuteva, meč je završio sa 15 poena, poraz je bio neminovan.

Bucks Pacers Basketball

Produžetak u Indijani, Pejsersi nastavljaju sa pobedama, posle Ol-Stara su napravili 9 od 10 trijumfa. Rodni Staki je ubacio 25, Skola dodao 17, uz 15 skokova, pa je Indijana savladala Milvoki i prišla im na tri i po pobede, Baksi su inače šesti na Istoku.

Grizzles Wizards Basketball

Memfis je lako  položio oružje u prestonici, odmarali su Gasola i Randolfa što je domaćim iskoristio i isprašio rezerve "Grizlija". Marsin Gortart je ubacio 22 poena, Vol 21, uz 7 skokova i 6 asistencija. 

Knicks Lakers Basketball

Sudar očajnika je pripao Njujorku. Niksi su prekinuli seriju od pet poraza, slavili protiv Lejkersa, njihova tek 13. pobeda u sezoni. Derek Fišer se vratio u grad gde je imao toliko uspeha, ali bez obzira na pobedu, budućnost za njegov sadašnji, ali i bivši tim ne izgleda baš svetlo. Hardevej Džunior je ubacio 22 poena, Barnjani dodao 16. Tužno veče u Stejpls Centru sa svim legendama koje su dočekale ove teške dane...

Rezultati:

Lejkersi - Njujork 94:101
Juta - Hjuston 109:91
San Antonio - Klivlend 125:128 pr.
Indijana - Milvoki 109:103 pr.
Vašington - Memfis 107:87

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke