Prvi test "Orlova" bez dvojice povređenih

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.08.2017.
10:37
Izvor: Sportske.net

Seniorska košarkaška reprezentacija Srbije večeras igra prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, a selektor Đorđević neće imati na raspolaganju sve igrače.

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

Nakon dve nedelje priprema na Kopaoniku košarkašku reprezentaciju Srbije večeras očekuje prva kontrolna utakmica.

"Orlovi" će odmeriti snage sa Univerzitetskom selekcijom Srbije a selektor Aleksandar Đorđević ne može da računa na sve igrače.

Marko Simonović će osim večerašnje utakmice zbog povrede najverovatnije propustiti i predstojeće Evropsko prvenstvo, a večeras još u timu neće biti Miroslava Raduljice i Nemanje Nedovića.

Prvotimac Unikahe iz Malage doživeo je povredu ramena i biće na poštedi sedam do deset dana, dok će se Miroslav Raduljica vratiti u trenažni proces već od četvrtka ili petka.

"Ništa nije ozbiljno. Raduljica se za dan-dva vraća u normalan trening, Nedović će pauzirati sedam do deset dana", potvrdio je selektor Đorđević za "Žurnal".

Utakmica između seniorske i univerzitetske selekcije Srbije trebalo je da posluži i kao prilika da Aleksandar Đorđević vidi na delu mlađe igrače koji predstavljaju budućnost nacionalnog tima ali mu se ta želja neće ostvariti.

Preko dvadeset igrača "odjavilo" je univerzitetsku reprezentaciju ovog leta i to je jedan od problema kojim će KSS morati da se pozabavi u predstojećem periodu.

Utakmica je na programu od 19 časova u novoj "Hali sportova" u Kraljevu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Wednesday, 02.08.2017
10:42

Ovo niko nece prenositi?

avatar
Wednesday, 02.08.2017
11:22

Arena 2. Hvala sto si pitao, sad i ja mogu da gledam:-D

avatar
Wednesday, 02.08.2017
10:41

Veliko je pitanje da li Raduljica zasluzuje da opet bude medju 12, ali kada vec nije zvao Muslija, a i Milutinov je odustao, neka sada idu on, Kuzmic i Marjanovic.

avatar
Algebra
Wednesday, 02.08.2017
11:12

Raduljica je igrač koji će uvek ''zaslužiti poziv'', jer je on košarkaški Podolski - za klub igra jer mora, zarade radi, a za reprezentaciju igra srcem i uvek je glavno napadačko oružje tima; čak mu je i zalaganje na defanzivnom delu terena na daleko višem nivou nego što mu je na klupskom nivou. Postoji tu doduše još jedna začkoljica - možda u klupskoj karijeri nema adekvatne saigrače koji bi sa njima, na pravi način, vrteli igru u piku, koji bi znali da iskoriste njegove vraški dobre blokove... Raduljicu Repeša jednostavno nije znao da koristi, isto kao i Đentilea, Kalnijetisa, Hikmena... imaš u timu Raduljicu i Kalnijetisa, ponajbolji pik 'n rol plej i najbolji pik 'n rol centar u Evropi, i ti ih ne držiš ni minut zajedno na terenu!? Samoubistvo.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 02.08.2017
18:33

Zaboravljas da je kod Saleta Teodosic dosta na dvojci, cesto su on i Stefan bili u tandemu, a posto Markovica vise nemamo, ne bi me cudilo da peto mesto u bekovskoj liniji popuni upravo Micic (Teodosic, Jovic, Nedovic i Bogdanovic su zacementirali prva cetri mesta).

avatar
Algebra
Wednesday, 02.08.2017
13:27

Teodosić, Jović, Nedović, Bogdanović, Kalinić, Lučić, Mačvan, Raduljica, Marjanović - ovih 9 je po meni 98+% sigurno. Ostala 3 igrača, po meni, trebalo bi da budu Kuzmić, Milosavljević i Lazić. Ovako, jedinica nam je popunjena (Teo i Jović klasične jedinice, Nedović kombo, a Bogdan po potrebi može da uskače), tako da Micić automatski otpada. Birčevića ne mogu da smislim, tako da ne želim ni da ga zamišljam na završnom turniru, četvorku će fino popuniti Mačvan, Lučić i Kalinić, naizmenično. Na petici sam pre za Kuzmića, nego li za Štimca, iz jednog razloga - bolje se uklapa u ovaj tim. Štimac je imao dobru sezonu, ali jednostavno ''pozadi'' nije dobar koliko Kuzmić, a nama treba jedna defanzivno orijentisana petica. Gagi Milosavljević je neophodan ovom timu jer je fizički bek, bez problema može da odigra na trojci kada se Kalina, ili Lučić, podignu na četvorku. Branko je s druge strane potreban kako bi ''tukao'' glavne protivničke igrače. Jeste da će ga po Fibinim pravilima zatrpavati ličnim greškama, ali korisno je imati jednog takvog ''manijaka''. To bi po meni bio neki idealan fit. Možda bi nam falilo malo visine na pozicijama 3 i 4, ali bolje biti i ''andersajz'' petorka, nego furati Birčevića u istoj.

avatar
Wednesday, 02.08.2017
11:36

Sve ti to stoji, ali to je onda potpuno jedan novi kriterijum i odnos, dzabe onda igraju svi ostali tj. dzabe se nadaju pozivu ako MR ima zagarantovano mesto cak i posle npr. neke katastrofalne sezone. Sta mislis, kojih 12 ce pozvati? Uzmimo da Simonovic nece igrati.