Prvi poraz Armanija - Venecija uzela meru "Manekenima"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.12.2016.
14:05
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Italije pretrpeo je prvi ovosezonski poraz u Ligi A, a prvi skalp "Manekenima" uzela je ekipa Venecije predvođena trojicom Amerikanaca.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Nakon deset uzastopnih pobeda u italijanskom šampionatu košarkaši EA7 Olimpije iz Milana u nedelju su doživeli prvi poraz na gostovanju ekipi Venecije.

Venecija je kao domaćin slavila rezultatom 88:84 (34:22, 15:19, 23:20, 16:23) čime je stigla do osmog trijumfa u Ligi A i uhvatila priključak za današnjim rivalom i ekipom Ređo Emilije.

Domaće su do pobede predvodili Amerikanci, a pre svega se tu misli na Tajrusa Mekgija i Markesa Hajnsa. Mekgi je postigao 20 poena od čega 18 iz šuta za tri koji ga je danas odlično služio (6/9), a ništa lošije procente nije imao ni bivši košarkaš Panatinaikosa Markes Hajns koji je postigao 15 poena uz 4 od 8 u šutu za tri.

Džamal Hagins bio je treći raspoloženi Amerikanac u redovima Venecije pa je sa 16 poena i 7 skokova dao ogroman doprinos u osmom trijumfu svog tima u Ligi A.

Ekipa Jasmina Repeše nastupila je bez Alesandra Đentilea koji je napustio klub do kraja sezone, a u timu nije bilo ni našeg Milana Mačvana.

Rakim Sanders predvodio je Olimpiju sa 15 poena, a pratili su ga Kalnietis i Dragić sa po 14 poena, dok je naš Miroslav Raduljica postigao 9 poena i ostvario 3 skoka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke