Prvi maj - Praznik koji Dule Vujošević najviše voli

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.05.2017.
12:58
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

I provodi ga, kao i uvek - radno.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Duško Vujošević nikada nije krio da mu je Prvi maj jedan od omiljenih praznika, a ove godine mu je raspoloženje dodatno popravila i najnovija pobeda njegovog Limoža nad Ortezom, kojom je napravljen još jedan korak ka plasmanu u plej-of francuske LNB lige.

U prazničnom intervjuu za ''Alo'', trofejni stručnjak je govorio o Prvom maju i zbog čega se raduje ovom prazniku, ali i otkriva da ga nikada nije euforično proslavljao.

''Nije tajna da sam levičarski orijentisan, pa naravno više volim praznike kao što je Prvi maj, jer me podsećaju na neko lepše vreme. Ne može čovek po narudžbini da bude srećan, posebno kada je u godinama!

Čovek od svakog dana treba da napravi praznik, evo, na primer, jedan moj prijatelj je pio svakog dana, ali je samo za Novu godinu bio trezan''
, objašnjava Vujošević.

--
--

Zanimljivo, Vujošević ističe da nikada na uranke nije išao, već je obično, kao i ove godine, Prvi maj proslavljao radno.

''Volim taj dan jer simbolizuje uspeh borbe za socijalnu pravdu i za bolji zivot radničke klase i nižih slojeva društva. Naravno da sam taj dan oduvek uvažavao jer podseća na žrtve i uspeh te borbe.

Svaki put daje neki novi stimulans onima koji teže da istraju u tome, jer 'osvojena' prava moraju stalno da se osvajaju. Puno sam voleo SFR Jugoslaviju i tada se lepo živelo, ali nisam bio pristalica dekoracije i kostimografije, niti glamuroznih proslava''
, poručio je Vujošević.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 02.05.2017
13:11

IL CAPO DEI CAPI

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 02.05.2017
22:58

Naravno da jeste, ali nigde se nije javno izrazio na to mislim.

avatar
Wednesday, 03.05.2017
00:19

Mrzi me sad da trazim, ali kao i da jeste...

avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 02.05.2017
13:07

Zamišljam Radonju u nekom avako intelektualnom razgovoru...znam ,ne ide.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 02.05.2017
14:17

Radonjic nije takav tip trenera, a i covek nije javno politicki orjentisan, tako da od njega ovakav intervju ne mozes cuti.

avatar
Tuesday, 02.05.2017
18:05

Jesi li siguran u to da nije orijentisan?