Prvak Evrope nemoćan pred Zvezdom!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 05.03.2015.
22:25
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom potvrdili su večeras na najlepši način, da i dalje imaju velikih motiva za što bolji učinak u Top 16 fazi Evrolige. ''Ponos Izraela'' kapitulirao u ''Kombank Areni''!

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Furioznom igrom u poslednjoj četvrtini, košarkaši Crvene zvezde Telekom večeras su preed svojim navijačima u ''Areni'' ubedljivo savladali ekipu Makabija iz Tel Aviva, aktuelnog prvaka Evrope.

Zvezda je pred 9.926 gledalaca u našoj najvećoj dvorani slavila rezultatom 89-76 i upisala drugu pobedu u devet odigranih kola u Grupi E Top 16 faze Evrolige.

Crveno-beli su odlično otvorili meč, poveli su sa 6-0, ali gosti iz Izraela nisu dozvolili da razlika u korist Zvezde nastavi da raste.

Prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj igri oba tima, a ono što je moglo da ohrabri navijače Zvezde, jeste činjenica da je njihov tim večeras znatno bolje šutirao za tri poena, u odnosu na neke prethodne mečeve.

Čarls Dženkins je bio odlično raspoložen, uz već standardno sjajnog Bobana Martjanovića, a Zvezda je na odmor otišla vođstvom od četiri poena razlike - 38:34.

Treću deonicu otvorio je Markus Vilijams, trojkom za 41-34,  nešto kasnije je upisao još jednu, pa je Zvezda, uz još par pogodaka Marjanovića, stigla do 48-41 u četvrtom minutu drugog poluvremena.

Tada sledi pad u igri Zvezde, što je ekipa Makabija umela da kazni i do kraja treće četvrtine ne samo anulira Zvezdino vođstvo, već i povede sa 54-59.

Izgledalo je tada da nas očekuje velika borba i neizvestan finiš, ali umesto toga, Usledila je furiozna igra crveno-belih u poslednjoj četvrtini.

Peokret je najavio Marko Tejić, pogotkom za tri poena, da bi zatim još dve trojke upisao Markus Vilijams, pa onda i Dženkins i Zvezda je ponovo povela - 70:68.

Nošeni sve glasnijom podrškom ''Delija'', Zvezdini košarkaši nisu posustajali, već su iz minuta u minut uvećavali razliku i u sam finiš ušli sa pristojnih desetak poena razlike.

Na kraju, potpuno zasluženih ''plus 13'', za drugi trijumf u ovoj fazi takmičenja u Evroligi.

Boban Marjanović je ponovo bio najefikasniji, sa 19 poena i čak 17 skokova, a pratili su ga Vilijams sa 17 (trojke 5-8) i Dženkins sa 16 poena.

Kod gostiju, najefikasniji Smit sa 15 i Pargo sa 14 poena.

Tabela Grupe E:

Real Madrid 7-1 (meč manje)
Barselona 6-3
Makabi 6-3
Panatinaikos 5-4
Alba 4-5
Žalgiris 3-6
Galatasaraj 2-6 (meč manje)
Crvena zvezda Telekom 2-7

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak