Prsten menja gospodara!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 03.05.2015.
09:10
Izvor: Sportske.net

Drama na Pacifiku rešena na neverovatan način, San Antonio eliminisan u prvom kolu!

Beta/AP Photo/Eric Gay
Beta/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Kris Pol je heroj, pogodio je na težak način, preko Tima Dankana i Kliperse odveo u finale posle najuzbudljivije serije prvog kola u poslednjih nekoliko sezona.

Na kraju, derbi presuda, 4:3 za Kliperse, bili su na pragu eliminacije, nastavljaju da jure svoje snove.

Dankan je ubacio dva bacanja, izjednačio na osam sekundi pre kraja, ali je plej Klipersa imao poslednju reč. Na Polu je bio Deni Grin, pomogao je i Dankan, ali nije vredelo, plej Klipersa je pogodio za pobedu.

Bio je to neverovatan kraj drame, koju je Dok Rivers naslutio jutro pred meč kada je razgovarao sa Polom i Grifinom o mogućnosti da jedna lopta reši sve. Krisu Polu koji je zaradio povredu još u prvoj četvrtini je čestitao i sam Dankan izrazivši divljenje prema načinu na koji je rešio meč.

Ovo je tek četvrto polufinale konferencije u istoriji Klipersa, dvorana je poludela od sreće izgubili su dva meča kod kuće, ali i uspeli da se vrate na najteži način u Teksasu.



Sada ih čekaju Roketsi, serija počinje u Teksasu u ponedeljak, novi veliki ispit za tim koji je izašao jači posle svih turbulencija prošle sezone, ali i povreda koje su ih pratile.

Pol je ubacio 27 poena, od toga 18 u drugom poluvremenu, Blejk Grifin napravio tripl dabl 24 poena, 13 skokova, 10 asistencija, njegov drugi u ovoj seriji.

Kod šampiona koji se oprašta od titule, Dankan 27 poena, 11 skokova, Parker 20, Grin 16.

Kako kažu, ovo je bio scenario dostojan Holivuda, Pol je pobedu posvetio najpoznatijem navijaču Klipersa, Biliju Kristalu sa kojim se zbližio po dolasku u El-Ej. Poznati glumac je veran klubu decenijama, čak i kada su služili za podsmeh, nije odustajao. Sada je došlo njegovih pet minuta...

Klipersi - San Antonio 111:109 (4:3)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pepyslav
Sunday, 03.05.2015
09:47

Kao sto sám napisao posle vasih prognóza na pocetku play-offa, Washington ce proci, a Clipersi mogu iznenaditi, i drago mi je sto je bilo tako...Mislim da Clipersi idu u finale, ali ce bití tesko protiv GS, verovatno ce oni bití u velikom finalu posle ispadanja SA...ali neka bude iznenadjenja opět....