Progovorio Đorđević: "Poslednji put o Marjanoviću..."

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.07.2016.
13:40
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević oglasio se danas zvaničnim saopštenjem za javnost zbog "slučaja Marjanović".

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Kako je bilo najavljeno ranije danas, selektor "Orlova" Aleksandar Đorđević oglasio se zvaničnim saopštenjem za javnost povodom slučaja Boban Marjanović.

Saopštenje selektora Đorđevića prenosimo u celosti:

"Posle dugog razmišljanja, odlučio sam da se obratim javnosti putem ovog saopštenja.

Nadam se da vas neću zamarati ni stoti deo od onoga koliko se poslednjih dana sportska javnost zamara bespotrebnim polemikama, kojima nije mesto u štampi nego na klupicama u školskim dvorištima. Ali, da počnem…

Osnovni zadatak selektora seniorske košarkaške reprezentacije Srbije je da izabere najbolje igrače i najprimernije osobe, koje imaju kvalitet i potrebnu formu za predstojeće takmičenje (koje god to bilo), a koji ujedno žele da se stave na raspolaganje timu i da bezrezervno prihvate odluke o sastavu tima. U košarci, od početnog spiska od 24 igrača , spisak se prvo smanji na 16 košarkaša koji započinju pripreme i bore se za ulazak u tim od 12.

Mnogo puta, u stvari skoro uvek, 12 izabranih nisu skup NAJBOLJIH, nego skup 12 koji NAJBOLJE IGRAJU ZAJEDNO.

Kao selektor, već DVE godine želim da igrač Marjanović igra za reprezentaciju i pokušavam da ga uključim u rad sa Ekipom i svaki put ne mogu da ostvarim tu svoju nameru i veliku želju.

Posle osvojenog srebra na SP 2014, logično je bilo da igrače Krstića (oprostio se od reprezentacije) i Katića (igrao u istom klubu i dobio prednost u odnosu na Marjanovića), zamenimo Bobanom i napravimo jednu plansku, prirodnu smenu generacija na toj poziciji, potrebnu za kontinuitet rezultata.

Da se konačno razumemo - Marjanović je MOJ i samo MOJ izbor, jer do mog angažovanja kao selektora on nije bio stalni kandidat/reprezentativac već povremeni, igrajući vrlo promenljivo za svoje klubove dugi niz godina.

Do danas je bio član seniorske reprezentacije na samo jednom velikom takmičenju, 2011. na EP u Litvaniji kada je Srbija zauzela 8. mesto (ukupno 25 nastupa uključujući i pripremne mečeve), sa malom minutažom i ulogom u timu kod selektora Ivkovića, koji je za velika takmičenja od 2008. do 2013. na toj poziciji birao druge igrače.

Marjanović je odličan momak i igrač koji je poslednju sezonu u Crvenoj zvezdi odigrao jako dobro i čije su karakteristike, kako ljudske tako i igračke, nama potrebne, a između ostalog su i nedostajale na prošlom EP 2015, gde je itekako mogao da pokaže svoj kvalitet i pomogne Ekipi i svojim saigračima u ostvarenju još boljeg rezultata.

Nažalost, njega nije bilo.

Svi znamo da je započeo pripreme, trenirao punom snagom bez ikakve povrede 10 dana, a onda posle vrlo čudne odluke, otputovao u Ameriku gde su mu dijagnostikovali samo i jedino karakterističnu bolest svih sportista - 'mogućnost da se povredi'.

Za sve igrače, trenere, medicinske i košarkaške radnike, a verujem i navijače, bilo je to poražavajuće saznanje jer vređa ljudsku inteligenciju, etiku sporta i takmičenja, a nas je kao Ekipu direktno oslabilo. Naše razočaranje je bilo nemerljivo jer smo se osetili bez ikakve mogućnosti da se branimo i odbranimo od toga da nam drugi kroje kapu, mantil pa čak i borbeno odelo.

Ove godine, Marjanović je prihvatio moj poziv i u direktnom razgovoru 20-ak dana pre početka priprema i sedam dana pre objavljivanja spiska od 16, uverio me je da je spreman, voljan, motivisan i željan da počne pripreme i izbori se za mesto u timu. Istakao je da ima, kao uostalom i svi igrači, želju da igra i ide na Olimpijske igre. Međutim, sve je to ostalo samo na praznim rečima jer je, defakto, otkazao učešće SAMO DAN pre okupljanja tima i prvog treninga.

Obaveza igrača je da obavesti KSS i trenera o eventualnom otkazu PRE objavljivanja spiska od 16 imena (nešto slično se desilo 2014. sa igračem Veličkovićem koji je takođe otkazao POSLE objavljivanja spiska od 16).

Telefonom obrazlažući svoj otkaz, veče pre okupljanja, strahom od povrede i potrebom da potpiše ugovor (na kojem mu čestitam), a da se tek onda stavi na raspolaganaje Ekipi, Marjanović je izneo svoj stav da ne može da dođe ni na ovogodišnje pripreme jer, kako je rekao, ima veliki strah od povrede.

Kada sportista i reprezentativac ima bilo kakav strah, nemoguće je da izađe na teren i bude neustrašivi takmičar koji želi da pobedi ulažući 100% napora, zajedno sa saigračima. Kada igrač ne želi, ili ne može zbog straha da igra za reprezentaciju, to shvatam - ali ne podržavam i ne volim. Međutim, moram to da prihvatim. Svaki razlog otkaza je potpuno legitiman. Potrebno je da dođe na pravi način i u pravo vreme, uz maksimalan respekt institucije koja se zove Reprezentacija.

Iskreno se nadam da ga je taj strah prošao i da će, kao što mi je i obećao prilikom tog telefonskog razgovora, konačno prihvatiti poziv 2017. godine i da će pokušati da se izbori za mesto u reprezentaciji za sledeće takmičenje.

Na kraju, da završim i obećavam da više neću reći ni reč o ovoj temi.

Potpuno pogrešnim putem, preko medija se 'gura' igrač u Ekipu koja ga je zvala, želela, otvorila mu sva vrata i pružila mogućnost da bude deo Olimpijskog tima Srbije, u Ekipu koju vodi trener koji veruje u igrača. U tu Ekipu se ulazi samo preko terena, igrom i ponašanjem. Ekipa ne laže, kao što ni teren ne laže. U Ekipu se ne ulazi medijskim saopštenjima, anketama, twitterom i isforsiranim intervjuima, a pogotovo ne preko menadžera. Ekipa je, kao što je poznato, uz srebro na Svetskom i četvrto mesto na Evropskom prvenstvu, izborila učešće na Olimpijskim igrama u Riu i nastavlja sa daljim radom. U Ekipi, kao što je svima poznato, imamo od početka priprema 6 - 7 igrača bez ugovora, koji daju sve od sebe, baš kao i oni sa ugovorom. Ekipu je napustio igrač Zagorac, svojom odlukom, posle finala sa Portorikom. U Ekipi postoje pravila koja niko ne sme niti može da dovede u pitanje. U Ekipi vlada jedinstvo u svakom stavu i odluci. U Ekipi se mesto zaslužuje. Ekipa ne poklanja ništa i ne traži poklone. Mi smo TA Ekipa!
"

Selektor muške seniorske reprezentacije Srbije,
Aleksandar Đorđević

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

88 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fungineer Ahkhobh
Friday, 15.07.2016
12:08

Trebalo je nekako drugacije sve da se resi ovako ce samo zlato da ga spasi,bilo koja druga medalja i odmah ce da se govori da bi sa Bobijem mogli vise,a posle ne daj boze nekog debakla,sam ce da da ostavku...

avatar
dejan bk
Thursday, 14.07.2016
22:17

bravo,gospodine.neka Misko konacno oseti gorcinu poraza.nedaj da ti on sastavlja ekipu.

avatar
jv
Thursday, 14.07.2016
21:47

Djordjevicev sukob sa Raznjatovicem je u pozadini svega, i ni jedan ni drugi ne govore otvoreno o tome, zrtva je Bobi. Bobi je odustao od kvelifikacionog turnira, jer ga je cekao ugovor koji ce mu obezbediti buducnost. Napominjem sve navijace Srbije da je jedino selektor placen, igraci igraju besplatno, tako da je on zadnji koji treba da se poziva na patriotizam i Ekipu, kako kaze doticni, koji je iz sve to kao igrac bio redovan posetilac splavova.

avatar
babaroga
Friday, 15.07.2016
13:49

Bravo. A sve same patriote nadrndane.

avatar
Peđa3
Thursday, 14.07.2016
21:20

Alal vera Sale! Skidam kapu!

avatar
mosala1983
Thursday, 14.07.2016
19:32

Ti si dao prednost Katicu. I sad kukas sto Bobi ne zeli da igra. Sam si kriv. Odlazi

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Thursday, 14.07.2016
19:11

Šta se pale ovi navijači Železnika?! Bobi im se plašio povreda da bi obezbedio sebi lagodan život! Jel uzeo pare? Uzeo je! Sad nek kupi simulaciju basketa i eto ga u Riu, eventualno može prst povrediti ali ja verujem u njega haha Nulama nije mesto u reprezentaciji!

avatar
brekbaCh
Thursday, 14.07.2016
18:51

Bravo Sale, pravi covek na pravom mestu, u pravo vreme. Uvek sam verovao i uvek cu verovati u tebe i u tvoje odluke. Hvala ti za sve.

avatar
Windman
Thursday, 14.07.2016
17:15

Primetio sam da su neke osobe zaboravile gde je nasa kosarka bila pre 10 godina, aludiram prvenstveno na 2005-u, i ko je sve tada igrao za reprezentaciju. A gde smo sada? Mozda se neko nece sloziti, po imenima nemamo ekipu kao sto smo imali 2002, ali igru koju prikazuju, je za optimizam da mozemo stici do medalje. I da ne stignemo, nemamo prava da pljujemo Saleta, jer do pre par godina, pre Dude i njega, imali smo crn period kosarke, da ne nabrajam ko je vodio tada ekipu, i ko je tada igrao.. Ako selektor smatra da bi zvanje Bobana u reprezentaciju unistilo hemiju, nase je da postujemo, i navijamo za nasu zemlju. Ko se iole ozbiljno bavio sportom, razumece njegovu odluku. Ne igraju uvek najbolji igraci, jer kosarka nije individualan sport.

avatar
Friday, 15.07.2016
00:48

Ne podsecja molim te. EP kod nas se igra vazimo za glavne favorite, skoro cela generacija iz Indijanapolisa, vecinom NBA igraci, sve isgleda super a mi zavrsimo kao poslednji u grupi i ko najgora reprezentaciaj na prvenstvu.

avatar
M_85
Thursday, 14.07.2016
17:10

SVAKA CAST!!! Bolje nije mogao da napise!

avatar
Markocc
Thursday, 14.07.2016
17:05

Sve mi je ovo nesto zamrseno. Bobi je sam doprineo da ne igra, ali imao je svoje razloge. Ali zar je moguce tri godine zaredom da uvijek ima neki razlog da Djordjevic ne vodi Bobija na takmicenje. Meni bi postenije bilo da Sale kaze ovako Bobi mi se ne svidja kao igrac i ne odgovara igri koju ja zelim ili da kaze da smatra da Bobi nema kvalitet i to je to. Ja u svakom slucaj navijam za reprezenzaciju. Mislim da do polufinala mozemo i bez Marjanovica, ali bojim se da u borbi za medalje ne ostanemo iza Spanije i Francuske (Amerika se podrazumijeva).

avatar
Mirko123
Thursday, 14.07.2016
18:31

Taj isti selektor o kome pricas, da nije hteo Bobana Marjanovica u ekipi, ne bi ga ni ZVAO

avatar
Markocc
Thursday, 14.07.2016
21:53

Ne znam, kazem sve mi je to nejasno. Tri godine zaredom, uvijek neki razlog da Bobi ne igra...

avatar
mosala1983
Thursday, 14.07.2016
19:33

Dao je prednost Katicu. Kada je Bobi bio u megi nije ni dobio pozive. Koga laze Djordjevic.

avatar
brekbaCh
Thursday, 14.07.2016
18:52

Aj sad fino procitaj opet ovaj tekst (ako si ga i prvi put procitao), pa jos jednom da utvrdis gradivo.

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 14.07.2016
16:57

Podrzavam odluku selektora iskljucivo iz razloga sto on najbolje zna kakva je situacija u svalcionici. Da sam ja na njegovom mestu odrzao bih sastanak i napravioo glasanje oko toga da li treba pozvati Bobija. Svi igraci bi imali stetu ili korist od toga tako da treba da imaju ucesce u glasanju njih 15 plus Djordjevic i ako 2 trecine glasova budu da bi trebao biti pozvan ja bih to i ucinio. Hemija i atmosfera su najbitnije , videli smo sad na Euru u fudbalu.

avatar
AvantiStellaRossa
Thursday, 14.07.2016
16:13

Ђорђевић показао да нико није изнад репрезентације осим њега и његовог поноса. Изгубили смо доминантност у рекету због његове сујете.

avatar
Boban Dojcinoski
Thursday, 14.07.2016
18:04

A sto ti bi ga primio za Rio na gotovo ? Ovi drugi su dosli,trenirali igrali i nisu se bojali povreda a ovoj kad je sve gotovo bi isao u Rio,meni je vas centar simpatican al ako ovo radi 2 put otkazuje za selekciju ondak ne zasluzuje taj dres

avatar
AvantiStellaRossa
Thursday, 14.07.2016
22:36

Зато што се јежим кад помислим каква би то била доминација у рекету Марјановић - Бјелица - Јокић. Плус Тео који све може да нађе у сваком тренутку. Боби би висином и снагом могао да доминира над сваким центром у осталим репрезентација сем САД-а. Жао ми је стварно због тога али ето решио Сале да се игра шефа.

avatar
Dejan Lukic
Thursday, 14.07.2016
18:55

Rodjeni jel ti znas kolika je suma od 21 milion zelenih novcanica...

avatar
Zumbulica
Thursday, 14.07.2016
16:10

Najezio sam se... svaka cast Sale!!!

avatar
marjan.KU17
Thursday, 14.07.2016
15:53

Objasno selektor, svaka rec mu je na mestu...Svu srecu vam zelim, zasluzujete da uzmete medalju...Samo napred.....

avatar
valdy
Thursday, 14.07.2016
16:57

Nadam se da kapira da je stavio sebi omču oko vrata,jer ako na Olimpijskim igrama ne uzme neku od medalja,obesiće ga i isprozivati za to što nije zvao Marjanovića.Verovatno će se tražiti i njegova ostavka,al videćemo šta će uraditi.Ne znam šta da mislim,da li da ga podržim ili ne,jer ako je Marjanovića eleminisao,trebao je onda i Mačvana (nije trebao da ga zove).Mislim da će ga ovo skupo koštati,al videćemo.

avatar
valdy
Friday, 15.07.2016
14:22

Mirana, baci malo pogled na vesti od pre par godina,na primer negde iz doba kad je Bogotac Ivković uzeo reprezentaciju i vodio je kroz kvalifikacije,igrao protiv Bugara u sali osnovne škole...

avatar
Friday, 15.07.2016
00:43

sto i Macvana? Macvan i Bjelica su bili povredjeni i sve vreme bili uz momke koji su mogli da igraju, gledali svaku utakmicu i pruzali podrsku? Kako je to MAcvan razocarao i izneverio bilo koga. Niej u najboljoj formi i sve, i moz eotpasti zbog kosarkaskih razloa ali ne moze biti ni slican Bobiju.

avatar
Rusi kuci
Thursday, 14.07.2016
15:50

E moj Sale...plakaces ti za Bobijem....sto nisi ukrotio Raduljicu u Pao-u...sad iskaljujes bes na dobrom momku....bio si velik igrac ali veliki trener neces biti nikada....nnBobi ne fali nama nego samo i iskljucivo tebi...toga ces se setiti

avatar
Marko Jelisavac
Thursday, 14.07.2016
15:59

Da druze, zato je on sa reprezentacijom bio drugi na svetskom prvenstvu.

avatar
Dejan Lukic
Thursday, 14.07.2016
18:58

Pa sta to ima veze koji je bio na svetu, jel se secas polufinala na evrospkom protivv litvanije... Gore naveden jedan od komntara veliki igrac/rupa od trenera...

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Thursday, 14.07.2016
16:11

Komentar veze s vezom nema!

avatar
sotir milivojevic
Thursday, 14.07.2016
15:25

Triput sam čitao da vidim mogu li pronaći ijednu riječ koja nije na mjestu i nisam uspio. Sve jasno, argumentovano, koncizno i pogađa u srž stvari. Bravo selektore!

avatar
Мунгос
Thursday, 14.07.2016
15:13

Замислите сад да он дође, што би рекли, на готово...Човек би да не игра квалификације, али би после квалификација да игра...Па сад кад би дошао, покварио би хемију у екипи, били би несложни, и шта би се десило? Екипа би забележила лош успех, селектор би добио отказ, а нико се не би вероватно ни осврнуо на то шта је проузроковало поразом. Ова екипа је супер и не треба нама никакав Бобан Марјановић, нека му диктирају Амери како ће и шта ће...А наши орлови ће по медаљу!!! Узгред, драже ми је гледати Штимару него Бобија, он ће барем погинути за свој народ и понос.

avatar
chaki
Thursday, 14.07.2016
17:41

U kom ti svetu zivis,jel mislis da bi bio prvi koji nije igrao neke kvalifikacije pa da igra na turniru i ne samo kod nas nego u svakoj reprezentaciji toga ima,evo samo najsveziji primer Gober sada bez ikakvog razloga preskocio kvalifikacije ali hoce na olimpijadu i ovaj ga vodi,nemojte biti deca nema tu narusavanja atmosfere nikakve,jednostavno ide ko je najbolji...

avatar
Мунгос
Friday, 15.07.2016
11:32

Да ли си икада тренирао неки спорт, мислим на спортове где си члан тима. Тренираш целе недеље, да би на крају дошао неко кога боли уво за тренинге, и игра утакмицу само зато што је добар? Из искуства знам да се поквари атмосфера у екипи, јављају се несугласице итд...Још нешто, не побеђују само најбољи.

avatar
Dragisa Vlaco
Thursday, 14.07.2016
21:34

da ali se gober javio francuskom selektoru i zamolio ga za postedu a ne kao Marijanovic dan prije pocetka priprema

avatar
Thursday, 14.07.2016
15:08

Svaka cast SAle! Puna podrska u ovoj i slicnim odlukama. Svi se mogu povrediti, cak i u kuci, u krevetu, tavanica moze da padne na galu bre, to je opasno. Pa ipak zivimo sa time, Svako ko hoce i pokazuje to delima ima poziv, Stimac je pravi primer, i zato Stimac u RIo. Bobi ne! I ovime da se zavrsi, jer ocigledno ovde raznorazni sporedni likovi ne mogu da uticu, a svi koji kritikuju Salea, mogu samo da nastave jer covek ima rezultate, ej nama je cetvrto mesto u Evropi bilo neuspeh, i sad olimpijada pravimo atmosferu da je sv osim medalje neuspeh. To ej dokaz da smo postavili visoko lestvicu i da tim ima kvalitet.

avatar
Вицко
Thursday, 14.07.2016
15:39

Zato treba cijeniti svaki uspjeh, jer realno mi ovde samo komentarišemo i pametujemo, dok tamo 12 momaka osvaja medalje :)

avatar
Phenomenal
Thursday, 14.07.2016
15:04

Kako se Bobi tvoji dojucerasnji saigraci, Toni Parker, Boris Diao i jos mnogi primeri ne plase vec godinama od povreda, igraju na rizik a pritom su mnogo veca kosarkaska imena. Lepo ti je objasnio Djordjevic sve i puna podrska njemu i momcima, do medalje!

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 14.07.2016
15:38

Ja potpisujem svaku rec koju je rekao Djordjevic i podrzavam 100% odluku da je za Marjanovica prosao voz, ali ti koristis totalno pogresnu analogiju. Toni Parker se ne plasi povrede bas zato sto je toliko kosarkasko ime, za njega vaze druga pravila u Americi. Ne moze njemu San Antonio da postavlja uslove, on ih postavlja njima. Ako oni nece, 20 drugih ekipa u fransizi ce isto vece da posalju ponude, a Parkera ce to potresti koliko kazna za parking. Parker je mega zvezda u NBA, i oni ce uciniti sve da ga zadrze, Toniju je svejedno... I znaj da se sve novajlije ovako ponasaju u Americi, ogromne su to pare i neverovatan pritisak da bi mi to ovde razumeli. Iskren da budem, mislim da bi 97% ljudi ovde izabralo 20 miliona za dve godine pre igranja sa Portorikom i Angolom u julu, al' se zato svi pravimo sveci. Ne valja nam spika, nismo posteni prema coveku, a pravila se moraju postovati, i za to Salu skidam kapu.

avatar
Phenomenal
Thursday, 14.07.2016
21:16

Nije Parker bio nba zvezda prvih dve, tri god tamo, nego je kao i novitcki i ostale legende polako gradio svoje ime ali ga to nije sprecilo da igra za repku, zaradi milione a ujedno i stice nba slavu. A objasnio ti je Djordjevic da je Marjanovic izglupirao i prosle godine. Sto se tice para, slazem se, treba da uzme, svaka mu cast ali je opet trebao tako iskreno i da kaze, Sale, sad mi je sansa i tolko a ne da ispaljuje dan pred pocetak priprema i to preko menadzera, to je najvise zabolelo Djordjevica, nista drugo mu ne zamera, naprotov, razume da treba da uzme kes...

avatar
chaki
Thursday, 14.07.2016
17:43

Lupio pa ostao ziv!Kakvo ti je to poredjenje,oni imaju ugovore uvek i ne moraju da brinu za nista a on je tek trebao da potpise,malo razmisli pre nego sto napises

avatar
M_85
Thursday, 14.07.2016
17:14

Istina, ali i te sadasnje mega zvezde su bili obicni igraci koji nisu mogu uslove da postavljaju.

avatar
Zumbulica
Thursday, 14.07.2016
16:14

Samo nije trebao da obecava da ce da igra... trebao je odmah da kaze da ima te obaveze i kraj... mozda cak da kaze da ako budu prosli i ako bude hteo sale da ga zove da ce doci na olimpijadu... pre bi tako dobio pozivnicu i sigurno vece postovanje nego ovim pogazenim recima...

avatar
babaroga
Thursday, 14.07.2016
16:06

Cemu skidas kapu? Ako je doslednost sigurno ne. Pa sam selektor je rekao da ga niko ne zanima dok je to sto jeste pa se posle pravdao velikim ugovorom.

avatar
nikjam
Thursday, 14.07.2016
14:58

Zapusio usta svima,koji misle da ne zna sta radi. Naravno da bi on zeleo da Boban igra,da je htjeo mogao je, ali nije. Ako mu reprezentacija nije jedan od prioriteta onda i ne treba da igra. nMozda i bolje sto ne igra,vjerovatno ne bi igrao tako dobro kao u nba,pa bi onda mnogi krenuli da ga pljuju kao nase slavne fudbalere koji su uzeli pare i igraju dobro za neke tamo klubove a za Srbiju ih boli briga i igraju kako im se cefne. Podrzavam ovu odluku slektora.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Thursday, 14.07.2016
15:36

Teško je reći da Bobi igra dobro u NBA.

avatar
M_85
Thursday, 14.07.2016
17:15

Pa nije bas ni los. Koliko je dobio prilike igra odlicno

avatar
Stemi
Thursday, 14.07.2016
14:55

Dobro je pa si im konačno zapusio usta. Nije hteo, ko ga šiša, ima ko hoće. Što se mene tiče, ja ga ne bih ni 2017 pozvao, ionako bi samo narušio atmosferu. Ionako će na pola novog ugovora, nazad u evropu, on sa svojim neigranjem odbrane, nema šta da traži u nba. Toliko.

avatar
boxi
Thursday, 14.07.2016
14:36

Aleksandar Đorđević se u slučaju Marjanović nema kome bilo šta pravdati i neka se sa ovim saopštenjem završi priča oko svega ovoga. Treba momcima dati podršku i vjerovati maksimalno u njih. Poruka za Bobana... Mnogo veći igrači od tebe su nosili dres reprezentaciji i igrali svim srcem za svoj narod i zato mi uopšte nije krivo što se na kraju ovako završilo jer takvi kao ti nam ne trebaju. Pozdrav za Saleta i čitavu ekipu. Voli vas Republika Srpska!!!

avatar
kizito
Thursday, 14.07.2016
14:31

Sale,ma mogu da ti pljunu pod prozor,samo tako udri! Sve si rekao kako treba.Idemo do medalje.Mozete zamisliti kakav je ovo motivacioni govor za celu Ekipu.Tu je Sale neprevazidjen a neke trenerske finese ce srediti,mlad je strucnjak.

avatar
RedDevil89
Thursday, 14.07.2016
14:29

Niko iznad reprezentacije.

avatar
babaroga
Thursday, 14.07.2016
16:07

Sem Djordjevica

avatar
Savoa
Thursday, 14.07.2016
14:21
avatar
Mangus
Thursday, 14.07.2016
14:15

U potpunosti podrzavam svaku rec koju je napisao. Selektor bira igrace, selektor bira tim, selektor snosi odvornost. Takodje, svako moze izabrati da li zeli ili ne da igra za svoju reprezentaciju. Svacija se mora postovati ako ke iznesena na vreme. Ova nije i bobi zasluzuje kritiku zbog načina na koji je otkazao. U svakom slucaju, njemu zelim srecu u novlm. Timu i životu a repki uspeh u riju!

avatar
Patrick Bateman
Thursday, 14.07.2016
14:09

Posteno receno. Covek nas je doveo na drugo mesto u svetu i cetvrto u Evropi i neki sebi daju za pravo da ga pljuju. Sale samo napred, ovakvi ljudi sa autoritetom nam nedostaju u fudbalu.

avatar
Nouhei
Thursday, 14.07.2016
14:44

Samo sto u Kosarci imamo Bobija, imali smo Velickovica i jos par njih sa takvim stavom, dok u fudbalu niko nece da se potrudi. Koji bre fudbalski savez, koji treneri, igraci su nam dno dna, zato Srbija nikada nece igrati dobar fudbal.

avatar
M_85
Thursday, 14.07.2016
17:17

Mozda zato sto je u kosarci manja ekipa pa ih je lakse kontrolisati? :)

avatar
Sho KG LFC
Thursday, 14.07.2016
14:05
avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Thursday, 14.07.2016
13:59

Lepo kaže Sale, sramota što se ovoliki pritisak vrši na reprezentaciju preko medija i društvenih mreža, odjednom su svi selektori i moralne gromade,odjednom svi makijavelisti samo hoće medalju, a briga ih što je ostatku nimalo prijatno to što mediji radi da ispadne da je Marjanović veći od reprezentacije!

avatar
nikoletina bursac
Thursday, 14.07.2016
13:59

Ljudi su gubili svoje zivote, gubili dijelove svoga tijela za svoju zemlju, za Srbiju, a on ne moze da igra kosarku...

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Thursday, 14.07.2016
13:59

Valjda posle ovog takmicenja necemo da te gledamo vise u reprezentaciji

avatar
Čika Marko
Thursday, 14.07.2016
13:58

Sale....podrzavam to sto radis i nastavi tako. Sad bi svi da budu "selektor". Lepo sam rekao ranije da smo ostvarivali dobre rezultate i bez Marjanovica, pa sto ne bi opet?!?

Srecno na olimpijadi!!!

avatar
jfvr
Thursday, 14.07.2016
13:58

Objasnio Sale!!!!

avatar
ACACHELSEA
Thursday, 14.07.2016
13:52

Jel sada svima jasno zbog cega se ne zove nabedjena zvezda,rec se mora postovati,to vazi i u zivotu i u sportu.Nije Srbija tamo neki Bobi nego tim.Neka javnost pita Miska zasto ga je nagovorio na ovakvu sramnu odluku koju samo budala moze da poveruje da je u pitanju neki strah od povrede.

avatar
Mangus
Thursday, 14.07.2016
14:13

Daleko je bobi od nabedjene zvezde. Ali nekad u zivotu moras da doneses odluku, i da izmedju dve stvari izaberes samo jednu. Bobi je izabrao da trazi. Novi klub i ugovor, i to. Mu se isplatilo, ovim je obezbedio i sebe i decu i unuke. I tu odluku bih postovao maksimalno da je doneta na vreme, a ne dan pred olupljanje. To je vec odlika osobe koja ne zna sta zeli, ne nabedjene ličnosti. U svakom slucaju, zelim mu sreuc u karijeri j zivotu a timu zelim medalju

avatar
ACACHELSEA
Friday, 15.07.2016
00:12

Da nije ne bi grejao klupu u klubu penzionera.Sve je to ok da resavas ugovor koji ces iamti jednom u zivotu,ali se onda selektor i momci obaveste na vreme.Mogao je da bude na tribinama i kao Bjelica da ih podrzava i da ide za Rio.ovako ne vredi trositi energiju i kvariti atmosferu u timu zbog nekog igraca koji greje klupu.

avatar
babaroga
Thursday, 14.07.2016
16:10

Nije tacno. Svi smo znali bar nedelju pre da ce biti ovako. Sem selektora nam.

avatar
Thursday, 14.07.2016
13:51

Svaka ti je na mestu Sale,neka ga neka ide i nek trosi svoje milione u zdravlju,naravno mi mozemo i bez njega!

avatar
Thursday, 14.07.2016
13:51

Nadam se da ce Bobi 21. avgusta uvideti sta je propustio, toliko o ovome!!!

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Thursday, 14.07.2016
13:50

Svaka čast Sale! Ajmo ORLOVI!!!

avatar
Povratak kralja XLI
Thursday, 14.07.2016
13:49