"Procvetao" Rouz, vratio se Jokić, Bjelica nemoćan protiv Vejda!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 06.11.2015.
08:52
Izvor: Sportske.net

U derbiju dominirao lider Čikaga, Jokić slušao "džez", Dvejn Vejd sjajan u Minesoti, stigao i da pogodi sa pola terena!

BETA/AP Photo/Alan Diaz
BETA/AP Photo/Alan Diaz

Povezane vesti

Sjajne vesti za navijače Bulsa. Nije toliko bitna pobeda protiv Oklahome koliko ono što je u finišu napravio Derik Rouz.

Njegov tim je bio na putu da prokocka pobedu kada je Tander uspeo da se, pet minuta pre kraja vrati u meč, ali je Rouz pogodio tri šuta u nizu i prelomio meč.

Ubacio je 29 poena, imao 5 skokova i 7 asistencija, Džimi Batler je dodao 26 poena, pa je pobeda ostala u "Junajted centru". Kod Oklahome "Duurantula" 33, ali nije uspeo da spreči treći poraz u nizu svog tima koji je delovao iscrpljeno u samom finišu, ovo je za njih bila četvrta utakmica u pet večeri.

Thunder Bulls Basketball

Dvejn Vejd je dominirao u Minesoti, ubacio je 25 poena, pogodio s svoje polovine u poslednjem sekundu prvog poluvremena. Tada je Majami napravio seriju kojom je stigao do 10 poena viška na poluvremenu.

Dragić je postigao 18 poena, svih pet startera Hita bili su dvocifreni.

Kod Minesote Bjelica 5 poena, 7 skokova, 3 asistencije. Odigrao je blizu 24 minuta, pogodio jednu trojku iz četiri pokušaja. Peković i dalje rekovalescent.



Portland igra van svih prognoza, novi tim okupljen oko Lilarda je savladao Memfis, plej Blejzersa je ubacio 27 poena, ovo je treća pobeda za franšizu iz Oregona u nizu. Skoru 4-2 malo se ko nadao. I ovde smo videli koš sa pola na kraju poluvremena, ali su sudije pregledale snimak, pa je Džefu Grinu ipak poništena ta trojka.

Jazz Nuggets Basketball

Juta je odnela pobedu iz Kolorada, Gordon Hejvard je pogađao kada je najpotrebnije, pa su "Džezeri" nakon par gorkih pilula na startu sada podigli glavu. Kod Denvera Jokić se vratio, 5 poena, 3 skoka, imao je  i blokadu za 17 minuta. Ubacio je jednu od četiri lopte i realizovao tri bacanja. Ponovilo se iz prethodnih poraza da kada Nagetsi šutiraju manje od 40% sigurno gube meče. Večeras ih čeka najteži mogući zadatak, idu u "Orakl Arenu" protiv šampiona.

Šarlot je naneo treći poraz Dalasu, a došao do prve pobede u ovom gradu od, verovali ili ne, 1998. Al Džeferson je rasturio Mavse, ubacio je 31 poen, pogodio 15 od 18 šuteva i presudio domaćinu. Dalas nije uspeo da čestita svom treneru Karlajlu novi petogodišnji ugovor vredan 35 miliona dolara.

Rezultati:

Dalas - Šarlot 94:108
Čikago - Oklahoma 104:98
Minesota - Majami 84:96
Denver - Juta 84:96
Portland - Memfis 115:96

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Obican gradjanin
Monday, 09.11.2015
01:36

Mislim da sa pravom Bjelica dobija minutazu, sigurno to vide na treningu, ali ta trema i strah od imena protiv kojih igra utiču na igru. Ako nastave sa ovom minutazom, uskoro će biti glavni igrač, siguran sam u to

avatar
Sasa1988
Friday, 06.11.2015
11:53

Bijelica dobija ogromnu priliku koju ne koristi i dalje. Period adaptacije je ocigledan koji ukljucuje i manju tremu iako je profesionalac.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Friday, 06.11.2015
13:09

Pratio sam svaki meč od početka sezone i stvarno nisam očekivao da će imati ovoliku minutazu u ruki sezoni al još bolje što ima. Mislim da je ne koristi najbolje jer je još uvek poprilično spor za NBA, mora malo da poradi u teretani na mišićima. Sve ostalo je vrh, samo nek se razvija :)

avatar
Sasa1988
Friday, 06.11.2015
14:40

Slazem se. Nadam se da ce iskoristiti priliku, jer sa svojim kvalitetom zasluzuje sve sto mu se trenutno dogadja. nJa, iskreno, do sad nisam gledo niti jednog naseg igraca koji je igro ovoliko koliko igra Bjelica. (Izuzimam Stojakovica i Divca).

avatar
Paolo Maldini 5 KS
Friday, 06.11.2015
10:11

nije sa pola terena, par metara vise