Priština u ABA ligi? Lisac dao jasan odgovor!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.02.2015.
10:42
Izvor: Sportske.net, Sport

Najnovija inicijativa da se Prištini dozvoli učešće u ABA ligi ponovo je ''podigla prašinu'' u košarkaškoj javnosti na ovim prostorima. Posle svega, svoj stav je izneo i generalni menadžer takmičenja Roman Lisac.

kosarka.si
kosarka.si

Povezane vesti

Iako su se u Prištini ponadali da bi uskoro mogli da izađu na megdan Partizanu i Zvezdi, od toga u dogledno vreme neće biti ništa.

Da su nadanja Prištevaca uzaludna, potvrdio je i generalni menadžer ABA lige Roman Lisac, koji je u izjavi današnjem ''Sportu'' otvoreno rekao da to pitanje neće ni biti na dnevnom redu.

''Takva ideja nikada nije ni postojala, niti je vidim kao ostvarljivu u bliskoj budućnosti. Iako je reč o sportskim aktivnostima, uslova za to nema, niti bi to bilo sa simpatijama prihvaćeno u Srbiji'', jasan je Lisac.

On je dodao i da su ABA ligi mnogo značajniji učesnici iz Srbije, čiji su mečevi, kako kaže, najgledaniji u ligi. Zbog toga, ne vidi ni jedan jedini razlog da se Srbima stavlja ''prst u oko'', prhvatanjem zahteva iz Prištine.

''Eventualno uključivanje klubova sa Kosova bio bi direktni upliv u probleme. Nama to nije potrebno'', poručio je Lisac.

Inače, u ABA ligi su se već ''opekli'' prošle godine, kada su Levskom dozvolili učešće u ovom takmičenju, i pored lošeg finansijskog stanja u kome se ovaj klub nalazi, i (ne)kvaliteta njihovog tima, koji je do sada ostvario samo jednu pobedu od početka sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos Markovic
Saturday, 14.02.2015
11:59

Mislim da bi nasim klubovima bilo ovo bolje da pristina udje u aba, a mi izadjemo, ne treba vise izvlaciti hrvate,

avatar
Saturday, 14.02.2015
13:02

slazem se ... umosto sto podizemo kvalitet kosarke u Sarajevu , Sirokom Bregu , Podgorici , Zagrebu , Ljubljani , Skopju itd , bolje da podizemo kvalitet kosarke u Nisu , Kragujevcu , Novom Sadu , Pristini (sa srpskim klubovima) , Vrscu , itd ... jer igranje Partizana i CZV u Aba ligi direktno podizemo njihov kvalitet a domaci srozavamo ... to bese ideja jedne vec legendarne licnosti iz Zeleznika ... Partizan nije hteo da igra i protivio se tome mislim prve 2 sezone , i nazalost morao da popusti jer nije imao izbora

avatar
napred Panktizan!
Monday, 16.02.2015
14:06

Doktore Gagula,kako te nije sramota da lazes kao i taj tvoj sa slike.Kao dokaz za tu laz moracu da te podsetim da je pred Partizan stavljen ultimatum da mora da igra Jadransku ligu,inace nece moci ni EL,pa je prve godine igranja slao gotovo drugi mladi tim pogotovo na gostovanja,dok je sa prvim timom igrao uporedo srpsku ligu.Kad su ovi iz Jadranske lige provalili da se Partizan na taj nacin sprda sa njima i njihovom ligom,ovi su zapretili izbacivanjem ako nastave da salju klince da igraju na gostovanjima.Inace ja sam ZA igranje u Jadranskoj ligi jer mislim da je cak i ove godine kada je liga znatno oslabljena,mnogo jaca nego sto bi bila Srpska liga.To sto bi Srpska liga bila ubedljivo najjaca u odnosu na ostale zemlje ucesnice ABA je druga stvar,kao i to da je organizacija ABA kao privatno takmicenje totalno ocajna.

avatar
Lazar Maksimovic
Sunday, 15.02.2015
01:57

za lakipfc-a posto ne mogu njemu licno da odgovorim. Ja se ne secam da je Partizanu i pre ABA lige neko parirao kad je Partizanu to i trebalo. jedno 2 sezone je Hemofarm bio dostojan rival u zadnjih 15 god i to je to. Bila je i Buducnost ali dok se nisu ocepili. Sve ostale ekipe nisu bile dostojan protivnik pa cak i u trenucima kad je Zvezda mozda imala i jaci tim u nekim periodima. Uzmi vaterpolo na primer da je pre 6-7 god bila napravljena ovakva liga imali bi mozda vise kvalitetnih klubova sad koji bi tamo igrali. Ovako smo imali nasu ligu koja je sluzila Partizanu za trening a tako bi i u kosarci bilo da nema ABA lige. Samo jedno razumno misljenje :)

avatar
lakipfc
Saturday, 14.02.2015
15:58

ne mogu ovom Gospodinu grobaru da odgovorim,pa se nadam da ce videti...Koji to dobri klubovi u Aba ligi igraju,da mi navede,zasto misli da Vojvodina nebi bila bolja od npr Buducnosti kad bi se igrala nasa liga,da Nis nebi napravio ekipi u ranku sa Cedevitom ili Olimpijom od koje je bolji Metalac a i Mega,tako da bi nasa liga od recimo 10,12 timova bila sigorno bolja od ove lige kako god ti gledao na to....

avatar
DOKTOR VAS GASI!
Saturday, 14.02.2015
15:35

Kako si smesan. Partizan je dve godine tvrdio pazar i trazio je novac za ulazak u ABA ligu sto je bio i krajnji cilj celnika partizana, da se uzme lova. A ponovicu jos jednom tebi i slicnima koji tako mislie...ABA liga je jedini nacin da Srpski klubovi napreduju u kvalitetu. Zar neki misle da bi igrac kao sto je Williams dosao da igra KSL i gostuje u nekim planinskim zabitima igrajuci protiv Crnokose? Uz svako postovanje klubu, ali tako je kako je! Koliko mi trebamo njima toliko oni trebaju nama.

avatar
Gospodin grobar
Saturday, 14.02.2015
14:54

Pristini,sa Srpskim klubovima?! Pa u Pristini nazalost nema Srba... Dobra je ova Aba liga,samo neka potraje... ja pratim i nasu srpsku ligu,tuga je po kakvim dvoranama sd igra... propast bi bila,ako bi napustili Aba ligu,gde ima dosta dobrih klubova,i sve au utakmice jake

avatar
Saturday, 14.02.2015
13:32

zasto izvlace Hrvate :D? mada se slazem da mi izadjemo iz ABA lige ,ali sam takodje za da udje Pristina :D