Pripreme "Orlova" za EP - Kop, Hamburg, Atina...

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 03.07.2017.
15:23
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Misija Evropsko prvenstvo počinje okupljanjem reprezentativaca koje je zakazano za 20. jul, a evo i šta će se "Orlovi" raditi do početka kontinentalne smotre.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević u ponedeljak je skratio spisak i saopštio kojih 17 igrača će 20. jula okupiti u Beogradu.

Sa prvobitnog spiska "otpalo" je osam imena, a svakako da je najveći udarac za Srbiju neigranje centra Denver Nagetsa Nikole Jokića koji je u subotu razgovarao sa selektorom i poručio mu da neće biti deo tima.

"Orlovi" će se za kontinentalnu smotru pripremati od 20. jula do 30. avgusta i u tom periodu učestvovaće na tri turnira koji će biti organizovani u Beogradu, Hamburgu i Atini.

Nakon okupljanja reprezentativci će tri dana boraviti u Beogradu, a 23. jula preseliće se u staru bazu na Kopaoniku u kojoj će ostati sve do 6. avgusta.

Prvu trening utakmicu "Orlovi" će odigrati 2. avgusta u Kraljevu protiv "B" selekcije Srbije, a nedugo nakon povratka sa Kopaonika, tačnije od 11. do 13. avgusta učestvovaće na turniru "Trofej Beograda".

"Trofej Beograda" će biti održan u hali "Aleksandar Nikolić", a pored selekcije domaćin učešće će uzeti još reprezentacije Crne Gore i Grčke.

Sedamnaestog avgusta reprezentacija putuje u Hamburg na turnir "Super kup". Tamo će Srbija za rivale imati selekcije Nemačke, Poljske i Rusije. Utakmice su na programu od 18. do 20. avgusta.

Dva dana nakon završetka turnira u Hamburgu nacionalni tim putuje u Atinu na tradicionalni "Akropolis kup" gde će osim Srbije i domaćin Grčke igrati selekcije Italije i Gruzije.

"Akropolis kup" na programu je od 23. do 25. avgusta posle čega se reprezentativci vraćaju u Beograd i do 29. avgusta sprovode završne pripreme za Eurobasket.

Pretposlednjeg dana avgusta reprezentacija će otputovati u Istanbul gde je već 1. septembra očekuje prva utakmica u Grupi D, a protivnik će joj biti selekcija Letonije.

Evropsko prvenstvo traje od 31. avgusta do 17. septembra. Srbija će igrati u Grupi D protiv selekcija Letonije, Rusije, Turske, Velike Britanije i Belgije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke