Preokret - Bogdan i Veseli "provozali" Lokomotivu

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 14.01.2016.
21:58
Izvor: Sportske.net

Lokomotiva iz Moskve imala je veliku prednost u duelu sa Fenerbahčeom, ali nije uspela da slavi u Istanbulu.

Twitter, Fenerbahçe Basketbol
Twitter, Fenerbahçe Basketbol

Povezane vesti

U duelu dve neporažene ekipe u grupi E Top 16 faze Evrolige, Fenerbahče je na svom terenu savladao ekipu Lokomotive iz Kubana sa 85:79.

Gosti su nešto bolje počeli meč, imali su i 6 poena prednosti na startu (6:12), ali su se domaći veoma brzo vratili u igru i na kraju čak i poveli sa 20:18.

Ipak, gosti kreću nešto bolje u drugoj deonici, a pred sam kraj poluvremena su poveli i sa 10 poena prednosti (35:45) zahvaljujući trojkama Klavera, Singltona i Drejpera.

Održavali su ovu prednost gosti do samog kraja treće deonice, ali onda ekipa Željka Obradovića pokazuje sav svoj kvalitet. Bilo je 62:53 za Lokomotivu, onda je Fener napravio seriju od 9:0 i sustigao goste zahvaljujući sjajnom Janu Veselom koji je dominirao u tim trenucima.

Luiđi Datome i Bogdan Bogdanović su držali Fener u igri nakon toga, ušlo se u egal završnicu, a onda su pomenuta dvojica postigla po trojku za 6 poena prednosti - 76:70 na samo 2 minuta do kraja.

Prišli su gosti na dva razlike do kraja i to dva puta, ali nisu uspeli da savladaju ekipu Željka Obradovića koja je zabeležila novu pobedu u Evroligi.

Najefikasniji kod domaćina bio je Bogdanović sa 18 poena, Veseli je postigao 17, Datome 16. Nikola Kalinić je imao 3 poena za 16 minuta. Kod gostiju Viktor Klaver najbolji sa 21 poenom i 7 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zholinho
Thursday, 14.01.2016
23:33

Bogdan je konačno malo živnuo.

avatar
Nikola Nikola
Friday, 15.01.2016
01:36

Konačno je dobio slobodu u napadu. Onaj Dikson je toliko kancerogen po tim dok je na terenu da je to neviđeno u evropskoj košarci. Iskreno me Žoc malo iznenađuje, već drugu godinu, sa tim igračima koji mogu da igraju samo u ''one man'' timovima (naravno mislim na Gaudloka i Diksona)

avatar
Dropkick Murphys
Thursday, 14.01.2016
23:10

Da se nismo opusstili u zadnjem minutu i dozvolili Gistu par lakih poena,spustili bi Pao na ispod 60 poena,i to na njegovom parketu.....Imali smo problem sa bacanjima,i problem sa njihovim ofanzivnim skokom,ali fantasticna,celicna odbrana nam je donela sjajnu pobedu,da se tim podigne,da se krene u pozitivnu seriju sad..Bravo,svima.....Stimas me je poprilicno obradovao,igrao je sjajno zaista.....Bravo svima,cestitke..Gazi Zvezdo.....