Prelazni rok u Zvezdi još nije završen! Koja pojačanja Alimpijević još čeka?

Autor: Beta Beta
utorak 05.09.2017.
13:03
Izvor: Beta

Prvo prolazno vreme u Zvezdi. Jedna evropska provera uspešno završena, slede još jače. Da li i sa jačim timom?

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da je zadovoljan dosadašnjim pripremama za novu sezonu, ali je dodao da je pred crveno-belima još puno posla.

Košarkaši Zvezde ulaze u petu nedelju priprema za novu sezonu. Crveno-beli su odigrali dve trening utakmice, a u poslednjoj su pobedili ruski Zenit u Vršcu.  

Alimpijević je naveo da je meč protiv Zenita bio izuzetno koristan za njegovu ekipu.

"Jaka provera, protiv izuzetno kvalitetnog tima, čije su ambicije velike. To je ekipa koja je formirana da obezbedi Evroligu za narednu sezonu. S druge strane, mi smo igrali taj meč bez reprezentativca Branka Lazića, Ognjen Dobrić je lakše povredjen i vraća se u trenažni proces, tu je i doselekcija tima, posebno što se tiče plejmejkera, koja nije završena. Ono što je najvažnije, što ostaje posle te utakmice, jeste okvir i smernica šta želimo - a to je timska igra i snažna odbrana", rekao je Alimpijević za sajt kluba.

"Igrali smo kao tim. Ostale stvari će dolaziti kako budemo još više vremena proveli zajedno i uigrali se. Sve u svemu zadovoljan sam i idemo dalje", dodao je trener Zvezde.

Ekipa Zvezde je na okupu od 7. avgusta, ali glavni posao na uigravanju tima tek predstoji.

"Okupili smo se početkom avgusta i za sada sam zadovoljan, momci dobro rade, akcenat je bio u fizičkom delu. Takođe, potrebno nam je vreme da sve uklopimo, da se uigravamo, došlo je dosta novih igrača. Puno je posla pred nama, ali je dosta toga i uradjeno. Sve u svemu, ono što je bilo planirano za ovaj period je uradjeno, ali je puno toga još pred nama do prve zvanične utakmice", rekao je Alimpijević.

Crveno-beli će u narednom periodu odigrati još šest utakmica, a protivnici će biti sve jači i jači.

"Ideja je bila da kako se bude bližio kraj pripremnog perioda imamo sve jače i jače provere... Smatram da ćemo upravo u takvim utakmicama koje slede, protiv Lokomotive, Olimpijakosa, Makabija ili Uniksa, videti šta još treba da korigujemo i popravimo i na čemu treba da radimo u narednom periodu", rekao je trener Zvezde.

Alimpijević je imao i poruku za navijače Zvezde.

"Ono što je moja jedina poruka našim navijačima, simpatizerima i ljudima kojima je crveno-bela boja pri srcu, jeste da imaju strpljenja i da veruju u ove momke. Borbu i veliki trud i angažman smo već obećali prilikom zvaničnog predstavljanja i od toga nema odstupanja", rekao je on.

Selekcija prvog tima još nije završena, najavljen je dolazak plejmejkera i eventualno krilnog centra.

"Verujem da smo uradili dobar posao i da smo doveli ono što smo želeli, igrače koji na više nivoa mogu da odgovore zahtevima ovako velikog kluba kakav je Crvena zvezda. Ostaje nam mesto plejmejkera... Nije lako naći igrača koji može da odgovori onome što tražimo, a u skladu sa ograničenim sredstvima. Pri tome, moramo da radimo dovoljno strpljivo kako bi u nekim okvirima angažovali pravo pojačanje. Verujem da ćemo uspeti u tome", rekao je Alimpijević.

Novi trener Zvezde je, na kraju, naveo da je u klubu dva meseca i da svakim danom sve više shvata koliko je to veliki klub.

"Pritisak ne osećam, samo veliku želju da se uigramo, da budemo spremni, igramo dobru košarku i da budemo uspešni", rekao je Alimpijević.

Crveno-beli će u Beogradu, u sredu, imati novu proveru protiv ekipe Borca iz Čačka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Јанковић Љубомир
Tuesday, 05.09.2017
21:27

Gde je Dobric?

avatar
Sad il\' nikad!
Tuesday, 05.09.2017
23:24

Laksa povreda, mislim da je krenuo da trenira ali ga cuvaju za svaku slucaj.

avatar
Bik Koji Sedi
Tuesday, 05.09.2017
21:15

Evo ti vrlo jednostavno resenje: plejmejker-Filip Covic. Krilni centar-Djoko Salic. Vrlo lako i u skladu sa ogranicenim sredstvima. Sad pljuni u sake i uigravaj ekipu.

avatar
Volim_ga_ko_oka_dva
Tuesday, 05.09.2017
15:38

Kako su kretale prethodne godine s kakvim pojacanjima ovo je smesno, ovo ce biti zanimljiva sezona. U startu smo jaci za Mutu Nikolica. Gos, Marinkovic, Novica-Ubica dovesce se jos koji igrac... :) Mi smo institucija a ne vestacka tvorevina :)

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 05.09.2017
16:06

Jeste tako je, sigurno ahahahaha

avatar
Dolina cupova
Friday, 08.09.2017
21:16

Jesi li zadovoljan sa crnogorskim amerikancem na mestu pleja?

avatar
Kilavi Milojko
Tuesday, 05.09.2017
16:53

Кад сам себе глорификујеш, ништа смешније нема. Ни тужније.....

avatar
Tuesday, 05.09.2017
14:49

Bravo, odmereno, kvalitetno i gospodsko izlaganje... Imam neki osecaj da ce ovo biti jako dobra godina

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 05.09.2017
13:37

Ono sto ce najvise nedostajati su Radonjini cuveni intervjui na engleskom , we played good defence but must better XD

avatar
mosala1983
Tuesday, 05.09.2017
21:50

мени тај неће недостајати😐 храбри радоња.