"Prekovremeno" za šampiona, Kanađani "pripojili" Detroit, "haubica" Mirotić!

Autor: Boris Jovanović
subota 20.12.2014.
08:51
Izvor: Sportske.net

Drugi meč u nizu, San Antonio morao da igra tri produžetka, ponovo sa istim ishodom kao protiv Memfisa. Nikola Mirotić izbušio "Grizlije", Kobi promašio pobedu, Torontovi navijači okupirali Detroit!

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Novi biser regularne sezone, posle tri produžetka sa Memfisom, San Antonio je učinio isto i sa Portlandom. Ovo je prvi put da jedan tim igra šest produžetaka u dva uzastopna meča još od 1951.

Šampion je ponovo izgubio, ovoga puta od Blejzersa koji su tražili osvetu za majsku eliminaciju u plej ofu.

Dankan je ubacio 32 poena i imao 10 skokova, ali je legendarni Timi opet ostao praznih šaka. Kao i protiv "Grizlija", Sparsi su propustili mnogo šansi za pobedu, a onda je Demijen Lilard serijom poena u trećem produžetku prelomio utakmicu. Sjajni plej je bio čovek odluke, brojao je do 43, najviše u karijeri.

Bulls Grizzlies Basketball

Memfis je osećao umor od pomenutog meča sa San Antoniom, posle šest pobeda u nizu izgubili su od Bulsa koje je predvodio sjajni Nikola Mirotić. Bivši igrač Reala je imao gotovo perfektno šutersko veče, 27 poena, pogodio je šest trojki iz isto toliko pokušaja, dodao i 8 skokova. Pokazao je šta može u debitantskoj sezoni u NBA. Čikago je bio ponovo bez Rouza, ali Džimi Batler igra kao posednut 31 poen. Duel braće Gasol pripao je mlađem i boljem Marku, ali Pau se na kraju radovao, iako je ubacio 6 poena, uz šut 2 od 7. Mark je napravio dabl-dabl, 13 poena, 10 skokova, ali ni sam nije bio na uobičajenom nivou, imao je tek nešto više od 30% šuta.

Thunder Lakers Basketball

Kobi Brajant je promašio poslednji šut u "Stejpls centru", Oklahoma je bez Duranta odnela pobedu sa Pacifika. Rasel Vestbruk nije imao milosti za tim iz rodnog grada, ubacio je 31 poen, pogodio ključni šut 38 sekundi pre kraja, ovo je za Tander 8 pobeda u 9 mečeva.

Denver je prvo ispustio veliku prednost protiv Klipersa, ali se održao i stigao do pobede u svom Koloradu. Iscurilo im je plus 16 sa poluvremena, ali su u nastavku prepunom tenzija nekako stigli do pobede. Posle nekoliko tehničkih nakon sukoba Farida i Džordana, stvari su se smirile. Grifin je ubacio 32 poena, kod pobednika ključna je bila odlična partija Nejta Robinsona u nastavku, meč je završio sa 20 poena.

Raptors Pistons Basketball

Lider Istoka Toronto nije imao problema u Detroitu. Veliki broj gostujućih navijača je prešao granicu, dominirale su kanadske zastave, ovo je za Reptorse istorijska sezona, nikada nisu bili bolji. Mučili su se u prvom poluvremenu, ali je sve došlo na svoje mesto u nastavku. Kajl Lovri je ubacio 15 poena, imao 7 asistencija i 5 skokova, Pistonsi očajni, izgubili su 12. meč u nizu u svom Oburn Hilsu.

I Vizardsi guraju po planu, okrenuli su rezultat na Floridi, Pol Pirs je iskustvom u finišu doprineo, u poslednjem minutu su uspeli da stignu do trijumfa iako je Majami vodio čitav meč. Džon Vol ponovo odličan, 20 poena, 10 asistencija, na drugoj strani Vejd 28. Hit je strašno šutirao u prvom poluvremenu, ali imao samo poen prednosti na pauzi. A onda su se raspali u poslednjem minutu. Bredli Bil je ukrao odlučujuću loptu Vejdu u samom finišu pa je Majami izgubio peti put u nizu kod kuće.

Na Floridi se gostila i Juta.Ovo je posle dva meseca prvi put da su "Džezeri" dobili dva meča u nizu, eto posle Majamija pao je i Orlando. Derik Fejvors je ubacio 23 poena za goste koji su ponovo dobro šutirali, nije ni bilo teško jer odbrana Orlanda ne funkcioniše. Vučević je ubacio 16 poena i imao 9 skokova.

Filadelfija je i dalje bez pobede kod kuće, Šarlot je u sudaru očajnika odneo pobedu iz "grada bratske ljubavi". Kemba Voker je Siksersima ubacio 30 poena, ovo je bila tek treća pobeda Šarlota u 17 mečeva, ali ima i neko gori...

Nets Cavaliers Basketball

Veteran Majk Miler je ukrao šou u Klivlendu, ubacio je 21 poen Netsima, odnosno sedam trojki. On je propustio sedam mečeva zbog povrede, omiljeni saigrač Lebrona Džejmsa je izrešetao Bruklin u prvom delu, posle je povredio zglob, ali i ostao u igri, ubacivši još dve trojke. Lebron je postigao 22 poena i preskočio Barklija na večnoj listi strelaca NBA lige.

Boston je lako izašao na kraj sa Minesotom, ovaj meč će ostati zapamćen kao početak post-Rondo ere. Sjajni plej je otišao u Dalas, ali to nije omelo tim da iskoristi sve slabosti desetkovanog rivala i stigne do desete pobede u sezoni. Keli Olinjuk igra sve bolje, ubacio je 21 poen, imao 8 skokova, predvodio je šest "dvocifrenih" u Seltiksima koji su stigli do treće pobede u nizu, savladali su najslabije timove lige i malo popravili skor.

Rezultati:

Boston - Minesota 114:98
Klivlend - Bruklin 95:91
Detroit - Toronto 100:110
Majami - Vašington 103:105
Filadelfija - Šarlot 91:109
Orlando - Juta 94:101
Memfis - Čikago 97:103
San Antonio - Portland 119:129 pr.
Denver - Klipersi 109:106
Lejkersi - Oklahoma 103:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke