Prekidi, pljuvanje, vređanje - Ameri saznali kako se u Srbiji "kali" za NBA

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.03.2017.
10:37
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš Mega Leksa koji trenutno brani boje Siksersa otkrio je medijima u Americi na koji način su mu iskustva iz Srbije pomogla da se pripremi za NBA ligu.

Epa/Jason Szenes
Epa/Jason Szenes

Povezane vesti

Francuski internacionalac Timoti Luvavu Kabaro branio je boje Mega Leksa u prethodnoj sezoni, a zatim je tokom leta otišao put Amerike i priključio se Filadelfiji koja ga je odabrala kao 24. pika na NBA draftu.

Krilni košarkaš govorio je za medije u Americi kako je u Srbiji stekao dragocena iskustva, premda se mora priznati da se nije previše trudio da stvari boji u ružičasto.

"U finalu Kupa Srbije protiv Partizana, ako je moglo da stane 10.000 ljudi, bilo ih je 13.000. Bili su odmah pored parketa, pored klupa, odmah iza tebe..." prisetio se Luvavu finala "Kupa Radivoja Koraća" u Nišu.

"Tokom utakmice, dok bih izvodio slobodna bacanja, padali bi razni predmeti oko mene. Gledaš parket, vidiš kako nešto pada ispred tebe i odjednom - BUM! Diže se magla. Moraš da napustiš parket da bi se obrisalo i posle pet minuta možeš da izvedeš slobodno bacanje" slikovit je Francuz.

Kada se prisetimo nedavnog finala "Kupa Radivoja Koraća" rekli bismo da je Timoti Luvavu Kabaro bio prilično realan u svom oslikavanju onoga što se događa u srpskoj košarci.

Ali, to nije sve...

"Ako igraš dobro i trebalo bi da prođeš kroz tunel, ljudi bi ti prilazili i vikali na tebe. Ako uradiš nešto loše tokom meča, recimo napraviš jak faul na njihovom igraču, možda će te i pljuvati ili gađati sokovima" dodaje Kabaro.

Zaključak je i pored svega pozitivan, barem u slučaju mladog Francuza koji je boravak u Srbiji opisao kao "kaljenje" za NBA ligu.

"Tek kada dođeš u Srbiju i vidiš takve stvari pomisliš: 'Šta ja tražim ovde?' Ali, posle se navikneš, tako da sada kada navijači žele da me vređaju, to je ništa za mene" zaključuje bivši član Mege.

Timoti Luvavu Kabaro u svojoj ruki sezoni u NBA ligi prosečno beleži 5.1 poen i 1.9 skokova po utakmici, a prethodne večeri je sjajnom partijom (17 pts, 9 sk, 3 as) pomogao Siksersima da savladaju Bruklin Netse.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Wednesday, 29.03.2017
20:59

Претера га. Не баш. Гепековање није споменуо.😀

avatar
Wednesday, 29.03.2017
11:55

Pretera ga Luvavu....

avatar
Maximovic
Wednesday, 29.03.2017
17:20

Sto se tice jedne utakmice mozda I nije, ali takvih ima mozda samo par tokom sezone :)