Predlog iz Laktaša - Formirati Drugu ABA ligu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.06.2016.
17:50
Izvor: Sportske.net

Šampion Bosne i Hercegovine i jedini predstavnik te zemlje u regionalnoj košarkaškoj ligi izneo je predlog o formiranju Druge ABA lige i predočio kako bi trebalo da izgleda to takmičenje.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Košarkaški klub Igokea predložio je da nacionalni košarkaški savezi iz regiona formiraju Drugu ABA ligu koja bi predstavljala dopunu regionalnog šampionata kakav već poznajemo.

"Smatramo da ovakva liga treba da postoji, ali joj treba dopuna. Zato smo na adresu generalnog sekretara KS BiH poslali pismo u kojem predlažemo prelazno rešenje za narednu sezonu, a to je organizovanje Druge ABA lige" rekao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Govoreći za "EuroBlic" generalni menadžer Igokee otkrio je šta se podrazumeva pod terminom Druga ABA liga i kakav bi bio format takmičenja u toj ligi.

"Naš predlog je da se nacionalni savezi dogovore o formiranju Druge ABA lige, koja bi se igrala u ritmu sreda - subota, uporedo sa nacionalnim prvenstvima, ili turnirski u toku sezone, a koja bi u završnici dala nove učesnike Prve ABA lige" rekao je Dodik i dodao,

"Koji bi format bio, stvar je dogovora saveza, a moguće rešenje je regionalna podela Istok - Zapad, radi smanjenja troškova" istakao je generalni menadžer "Igosa".

Jedan od ciljeva formiranja Druge ABA lige jeste da učesnici tog takmičenja koji imaju aspiracije za igranje u regionalnom šampionatu "premoste jaz između igranja u domaćem šampionatu i regionalnoj ligi".

"Postoje klubovi koji godinama igraju Premijer ligu BiH bez mogućnosti napretka. Taj napredak, po našem mišljenju, može da se ostvari samo kroz regionalno takmičenje" konstatuje Dodik.

Podsećamo da će Srbiju u narednoj sezoni regionalnog šampionata predstavljati Crvena zvezda Telekom, Partizan NIS i Mega Leks, a priča o Drugoj ABA ligi svakako bi mogla da bude interesantna FMP-u i Metalcu koji kvalitetom prevazilaze domaće okvire ali ostali bez učešća u regionalnom šampionatu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke