Poznato je, ovo je naš najverovatniji protivnik u polufinalu

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 05.07.2016.
22:47
Izvor: Sportske.net

Ukoliko budemo videli očekivane rezultate u poslednjim utakmicama kvalifikacionog turnira u Beogradu za OI u Riju, onda će reprezentacija Srbije igrati sa Češkom u polufinalu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Danas je u našoj grupi reprezentacija Portorika savladala podmlađenu reprezentaciju Angole koja je jedan od dva autsajdera na ovom kvalifikacionom turniru, bilo je 91:81, a bilo je i preko 25 poena prednosti u ovom meču za ekipu iz Srednje Amerike.

Dakle, ukoliko reprezentacija Srbije sutra savlada reprezentaciju Angole, biće prva u grupi i u polufinalu ide na drugoplasiranu reprezentaciju u drugoj grupi
. Pored toga, čak iako izgubimo sa jednim poenom razlike, bićemo prvi u grupi, ali takvu situaciju uopšte i ne možemo da zamislimo.

U drugoj grupi je danas reprezentacija Letonije savladala Češku u svojevrsnom derbiju, pa je sebi obezbedila prvo mesto u grupi
i najverovatnije ide na Portoriko u polufinalu koje je na programu u petak.

Česima je dovoljno da pobede Japan da bi bili drugi u grupi, ali u tom slučaju će za protivnika imati reprezentaciju Srbije u polufinalu.

Ukoliko Japan pobedi Češku, onda će se tim sa Dalekog Istoka suprostaviti našoj reprezentaciji (sve pod uslovom da završimo kao prvi u grupi).

Dakle:

Ukoliko Srbija i Češka pobede u poslednjem danu takmičenja po grupama, onda su polufinala Srbija - Češka i Letonija - Portoriko. Ovo je ujedno i najverovatniji scenario i ne bi trebalo da dolazi u pitanje imajući u vidu snagu Japana i Angole.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Markо Đorđević
Tuesday, 05.07.2016
22:55

Opasni su Cesi, najopasniji rival na ovom turniru, imaju tri odlicna igraca, Veselog, Satoranskog i Silba. Ali ne bi trebalo da bude problema. Ako Bog da nasi odigraju na svom nivou, lagana pobeda kao i protiv Portorika.

avatar
chaki
Wednesday, 06.07.2016
00:55

Mozda cak i bolje sa Ceskom,ne volim ove trojkaske reprezentacije kad im krene sut bude nezgodno...