Poznati učesnici F4 FIBA Lige šampiona!

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.03.2017.
22:50
Izvor: Sportske.net

Večerašnjim revanš mečevima četvrtfinala dobili smo imena učesnika prvog fajnal fora FIBA Lige šampiona.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Za titulu u ovom takmičenju boriće se ekipe Tenerifa, Monaka, Venecije i Banvita, a zanimljivo je da nijedna od njih nije aktuelni šampion svoje zemlje.

Banvit je posle dramatične borbe eliminisao jednog od Partizanovih rivala iz grupne faze takmičenja, nemački Ludvigsburg.

Podsetimo, Nemci su kao gosti dobili prvi meč sa 92-87, ali je Banvit večeras u revanšu slavio sa 59-53 (Edo Murić 2 poena), pogotkom Teodora u poslednjoj sekundi i za poen prednosti izborio mesto među četiri najbolje ekipe.

Prema očekivanju, eliminisan je još jedan bivši Partizanov rival, ekipa italijanskog Sasarija. Monako je u obe utakmice opravdao ulogu favorita i slavio sa  73-62 i 79-76. Duško Savanović je večeras u ekipi Sasarija upisao osam poena i sedam skokova.

Ono što nije uspelo Sasariju, jeste ekipi Venecije, koja će biti italijanski predstavnik na fajnal-foru. Posle poraza u prvom meču od Karšijake u Turskoj (74-71), Venecija je večeras pred svojim navijačima trijumfovala sa 74-66.

Četvrti učesnik završnog turnira biće ekipa Tenerifa, koja je eliminisala francuski Lion Vilerban. U prvom meču bilo je nerešeno - 62:62, a Tenerife su slavile večeras sa 62:51.

U prilogu je trenutak odluke u meču između Ludvigsburga i Banvita.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke