Poziv iz NBA lige za Nemanju Bjelicu!

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 16.03.2015.
17:41
Izvor: Sportske.net

Prema informacijama do kojih je došao 'Sportando', za srpskog reprezentativca je žestoko zagrizla Minesota Timbervulvs.

facebook
facebook

Povezane vesti

Nemanja Bjelica je učestvovao na draftu 2010. godine, tada su ga uzabrali Vašington Vizardsi u drugoj rundi kao 35. pika, ali se u dosadašnjem toku svoje karijere nije oprobao u najjačoj ligi na svetu.

Podsetimo, Svetislav Kari Pešić je doveo Bjelicu u Crvenu zvedzu iz austrijske Arkadije kao totalnog anonimusa 2008. godine, dve sezone proveo je u taboru crveno-belih, potom je tri sezone igrao za Kahu Laboral, od 2013. je član Fenerbahčea.

Tokom boraka u Zvezdi 'Beli' je biran za najboljeg sportistu sportskog društva, postao je reprezentativac Srbije i od Poljske 2009. godine, kada je sa 'Orlovima' osvojio srebro na Eurobasketu, bio je neizostavni član nacionalnog tima na svim velikim takmičenjima. Dres sa državnim grbom nosio je preko stotinu puta.

Prošlog leta bio je jedan od ključnih igrača u osvajanju srebrne medalje na Mundobasketu u Španiji, pre toga je osvojio tursko prvenstvo sa Fenerom.

I ove sezone briljira u dresu Fenerbahčea, jedan je od najboljih košarkaša Evrope u ovom trenutku, tako da interesovanje iz NBA lige ne bi trebalo da čudi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke