Povređeni Aranitović dobio medalju iz Manhajma

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.04.2016.
14:19
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Košarkaški savez Srbije napravio je prelep gest odlukom da povređenom Aleksandru Aranitoviću uruči srebrnu medalju koju su njegovi reprezentativni drugovi nedavno osvojili na turniru u Manhajmu.

bcmegabasket.net
bcmegabasket.net

Povezane vesti

Sektor Košarkaškog saveza Srbije koji je zadužen za pitanja vezana za mušku košarku priredio je prelepo iznenađenje povređenom plejmejkeru Crvene zvezde Telekom Aleksandru Aranitoviću.

Juniorski reprezentativac Srbije pozvan je u srpsku kuću košarke kako bi mu Igor Rakočević i Vladimir Kuzmanović uručili srebrnu medalju osvojenu na nezvaničnom Svetskom prvenstvu u Manhajmu.

"Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo za Aleksandra, jer je trebalo da bude vođa ove generacije. Nadamo se da će mu medalja biti podstrek da lakše izgura period oporavka" rekao je Rakočević.

Aleksandar Aranitović nije učestvovao na turniru "Albert Švajcer" u Manhajmu zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata, a njegovi reprezentativni drugovi zauzeli su drugo mesto na turniru.

"Veoma sam zahvalan ljudima iz Saveza, koji su me jako obradovali ovim gestom. Pratio sam sve mečeve turnira u Manhajmu i zaista mi je žao što nisam bio tamo. Ovim gestom, momci su učinili da mi bude lakše i da se osećam kao deo ekipe, iako nisam mogao da im pomognem na terenu" kazao je Aranitović.

Zbog teške povrede kolena Aleksandar Aranitović će propustiti i predstojeće Evropsko prvenstvo u Turskoj koje će biti kvalifikaciono za odlazak na Svetsko prvenstvo 2017. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke