Povratak uz prasak! Jokiću nije bio dosta tripl-dabl, bacio pas za tačdaun!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 04.02.2017.
08:48
Izvor: Sportske.net

Jedna od asistencija sezone u partiji karijere Srbina koji je nakon pauze vodio Denver do trijumfa nad Milvokijem. A onda je, kako kaže, go zagrlio trenera...

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Sve je lakše sa Nikolom Jokićem. Denver je savladao Milvoki, Srbin je ponovo bio u timu i svojim prvim tripl-dablom karijere nosio Nagetse do pobede. Ubacio je 20 poena, imao 13 skokova i 11 asistencija, a "Pepsi Centar" ga je ispratio ovacijama.

Dobio je loptu kojom se igrao meč, a njegov trener Majkl Meloun je rekao da će ovo biti samo prvi od mnogih tripl-dablova za Srbina.

"Zagrlio sam ga, bio sam go i grlio sam ga, to je istina", zezao se Jokić nakon meča.

Denver je imao ogromnu prednost, ali se Milvoki vratio u meč. Međutim, kako kažu NFL pas Jokića ka Faridu je rešio pitanje pobednika.

U sudaru Detroita i Minesote, trijumf Pistonsa, Marjanović zakucan za klupu, Bjelica je ubacio 4 poena, imao 6 skokova i 5 asistencija. Markus Moris je odradio veliki posao u napadu sa 36 poena, Lejer dodao 24, pa su i pored lošeg šuta startnih bekova Redžija Džeksona i Koldvela-Poupa, Pistonsi slavili.

Toronto je nastavio da posrće, Kanađani se ne mogu prepoznati u 2017. pali su u Orlandu. Nikola Vučević je ubacio 18 poena, Reptorsi i dalje bez DeRozana, Lovri se ispromašivao, pa je poraz bio neminovan.

Indijana je prema očekivanju dobila slabe Netse, uz 24 poena Pola Džordža, isto toliko postigao je i Džef Tig, Netsi su sec držali do finiša ali, je Tig ukrao par ključnih lopti i onda im bacanjima zapečatio sudbinu.

U klasiku koji već dugo ne odlučuje ništa, Boston je savladao "večitog rivala", Lejkerse, ponovo je Ajseja Tomas vodio glavnu reč, sa 38 poena. Lider Atlantika je na taj način svom treneru obezbedio mesto na klupi Istoka na predstojećem Ol-Staru. Bred Stivens će predvoditi svoju konferenciju, a Boston će predstavljati Tomas koji igra u životnoj formi. U poslednjoj četvrtini je ubacio 17 poena i sam srušio Lejkerse koji su izgubili 5 od poslednjih 6 mečeva.

Hjuston je nakon produžetka savladao Čikago, Džejms Harden je ostao bez tripl-dabla, "Bradonja" neće žaliti, meč je završio sa 42 poena, 12 skokova i 9 asistencija. Bulsi su vodil, ali je Harden prvo postigo poslednji koš u regularnom delu, pa promašio sa sirenom. Ipak, u dodatnijh pet minuta preko Zipsera je pogodio pod faulom, realizovao i dodatno bacanje i dotukao Bulse koji su bili bez Batlera. Odlično ga je zamenio Karter-Vilijams, zaboravljeni bek je ubacio 23 poena, imao 9 skokova i 6 asistencija, ali je Čikago ostao praznih ruku.

Oklahoma je savladala Memfis, u centru pažnje Rasel Vestbruk, još jedan tripl-dabl, 38 poena, 13 skokova i 12 asistencija. Vukao je Tander protiv Memfisa čija odbrana nije našla rešenje za trojke Oklahome, pogodili su 13 iz 26 pokušaja. Vestbruk nije dobro šutzirao do poslednje četvrtine, ali onda se razgoropadio, poslednjih 15 poena su njegovo delo. Kod gostiju Gasol 31, Konli 18, ali su trojke bile odlučujuće, "Grizliji" su dali samo 3 iz 19 pokušaja.

Dalas je nastavio odličnu seriju, a bajka Jogija Ferela traje. Ponovo je momak za koga trener Karlajl nije bio siguran iz kog razvojnog rima dolazi blistao, dao je 32 poena, podsetimo na desetodnevnom ugovoru je, u tri meča koliko je odigrao dao je 71 poen. Dalas prati Nagetse, kasne dve pobede u borbi za osmo mesto na Zapadu. I baš sa Jokićevim timom igraće u ponedeljak uveče, i biti mnogo odmorniji, jer Denver mora na San Antonio već večeras.

Sansi su dobili u Sakramentu, Kazins je napravio tripl dabl protiv tima za koji se priča da će biti njegova sledeća destinacija, ali nije bilo dovoljno. "Bugi" je uz 22 poena, imao po 12 skokova i asistencija, na drugoj strani je Devin Buker izrešetao Kingse, 33 poena. Pogodio je sa sirenom preko Mata Barnsa i doneo pobedu, prvu nakon pet poraza u nizu. Feniks je tako prekinuo i lošu seriju protiv Sakramenta, ali i najavio nove muke Kingsa. Oni počinju seriju mečeva kod kuće ovo je loš znak, izgubili su 7 od 8 mečeva u svom "Golden Centru".

Rezultati:

Sakramento - Feniks 103:105
Portland - Dalas 104:108
Denver - Milvoki 121:117
Oklahoma - Memfis 114:102
Hjuston - Čikago 121:117 pr.
Boston - LA Lejkers 113:107
Bruklin - Indijana 97:106
Detroit - Minesota 116:108
Orlando - Toronto 102:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Saturday, 04.02.2017
17:36

Браво, Јокара!!!

avatar
Gigi Datome
Saturday, 04.02.2017
14:52

Ma bravo decko. Imamo sad bukvalno 2 Teodosica u ekipi. Da vidim ko ce sad da odbrani napad protiv nas. :)

avatar
Devile
Saturday, 04.02.2017
12:14

РасВест

avatar
ProudKnight
Saturday, 04.02.2017
11:41

Nevjerovatan je! Auh, kakvo smo igrača dobili. Prošle sezone je bio odličan, ali evo je fenomenalan. Sa nepune 22 godine, on je u NBA ligi najbolji igrač svoje ekipe i po učinku jedan od najboljih u cijeloj ligi! Usudiću se da kažem da je trenutno najinteligentniji košarkaš u NBA ligi i to mu pruža mogućnost da je uvijek korak ispred dopingovanih amerikanaca. Ima pas i pregled igre poput Teodosića, procenat za tri (ako ne šutira često, što je i logično s ozbirom na poziciju koju igra) kao Bogdanović kada je u dobroj formi, ima ležernost i intelekt koju je nekada imao Bodiroga, a meku ruku kao Đorđević. Ipak, najviše me podsjeća i tim nekim razvojnim putem i učinkom, na Dirka Novickog, što će ga odmah svrstati u red najboljih košarkaša na svijetu, ako tim putem krene. Kada bi još Bjelica ušao u formu u kojoj je bio poslednje sezone u Evropi, a Marjanović dobio više minuta i pokazao šta zna, onda bi imali ubjedljivo najjaču reprezentaciju, na čelu sa najvećim genijalcem među njima - Teodosićem. Bili bi rame uz rame s amerima.

avatar
Saturday, 04.02.2017
13:07

Bravo za komentar, narocito zbog tog poredjenja sa DN...

avatar
Komreolne
Saturday, 04.02.2017
14:15

Mene ne podseca na Dirka.Vise me podseca na Divca sa forama Teodosica, igrom.

avatar
Saturday, 04.02.2017
10:59

Dobro pamtim da sam ovde vodio diskusiju jer sam rekao da je Jokić (Mega) zaslužio poziv reprezentacije pre Mitrovića (tada crvena zvezda telekom, a sada crvena zvezda mts) pa su neki Panteri poskakali. Toliko o vašoj i mojoj realnosti

avatar
Saturday, 04.02.2017
13:08

I ja se toga secam, svaka ti cast za to. Moram priznati da ga ni ja nisam bas svrstavao u putnike jer ga nisam nesto narocito gledao i nisam bio najbolje upucen u njegove kvalitete.

avatar
Saturday, 04.02.2017
10:08

Povratak Dzokera.