Povratak "Kralja", Sansi istopili prsten, gazda El-Eja je Grifin!

Autor: Boris Jovanović
subota 01.11.2014.
09:03
Izvor: Sportske.net

Klivlend posle produžetaka uz veliku partiju Lebrona dobio odlični Čikago. U Arizoni nisu bili impresionirani šampionom, derbi Los Anđelesa režirao Grifin. "Tornjevi blizanci" previsoki za Indijanu, Džabari Parker dobar na debiju pred navijačima Milvokija

Beta/AP Photo/Paul Beaty
Beta/AP Photo/Paul Beaty

Povezane vesti

Klivlend je uzvratio nakon što su im Niksi pokvarili žurku. Lebron je izbrisao loše startno veče ubacivši 36 poena u derbiju Istoka protiv Čikaga, njegov tim je posle produžetaka odneo pobedu iz vetrovitog grada. On je u produžetku utišao "Junajted Centar" ubacivši 8 poena. Na drugoj strani je Rouz dao 20, ali je povredio članak. Povreda nije ozbiljna, ali pokazuje da lider Bulsa nikako nema sreće sa povredama. Kajri Irvind je dodao 23 poena, odličan je bio Tristan Tompson sa 16 poena i 13 skokova, od toga 12 defanzivnih što je rekord franšize. Koliko je dobar reket Kavsa neka posvedoči i to da je Lov dodao 16 poena i isto toliko skokova i da su dobili bitku sa Gasolom i Noom, imali 10 skokova više.

Šampion je pao u Arizoni. Ajseja Tomas, verovatno najveće pojačanje Feniksa u odnosu na prošlu sezonu je predvodio preokret svog tima, postigao 10 od ukupno 23 poena u poslednjoj četvrtini kada je domaćin okrenuo rezultat.

Uz Tomasa, najbolji kod Sansa Markif Moris sa 20 poena, Dragić je ubacio 10. Na drugoj strani Parker 19, Dankan 16, Manu je zakazao, samo dva slobodna bacanja, promašio je sve iz igre.

Kingsi su iznenadili Blejzerse. Pokazalo se ponovo da je Portlanda mnogo bolji nego na domaćem terenu. Rudi Gej je natrpao koš gostiju iz Oregona, dao im je 40 poena, u finišu pogodio par trojki koje su prelomile utakmicu. Lilard i Odlridž su kombinovali 42 poena, ali je ovaj prvi kao i protiv Oklahome imao loše šutersko veče.

Klipersi su jasno stavili do znanja Lejkersima ko je gazda u gradu u poslednjih par sezona. Grifin je ubacio 39 poena, iskoristio 11 od 12 bacanja, dodao 7 skokova, dominatna partija protiv komšija koje tonu od samog starta, ovo im je treći poraz. Brajant je ubacio 21 poen, ali nije imao veći uticaj na igru, Džordan Hil je dao 23, Lin 17 uz 9 asistencija. Klipersi su inače dobili 8 od poslednjih 9 mečeva protiv komšija. Ovo je četvrti put u istoriji da slavni Lejkersi gube tri meča u nizu, isto se desilo 1960. i 1978. kao i prošle godine.

Indijana nije dovoljno dobra da se suprotstavi Memfisu. "Grizliji" su utišali dvoranu serijim 26:2 u nastavku koja je prelomila utakmicu. Rendolf i Gasol nezaustavljivi, zajedno su doneli 42 poena i 19 skokova, limitirali su Hiberta na 8 poena i tu je bio kraj nade Indijane koja će ove sezone teško i u istočni plej of, posle povrede Pola Džordža.

Milvoki je savladao Filadelfiju, na debiju Džejsona Kida na klupi u "Bredli centru". Publika je pozdravila i Džabari Parkera, rukija koji bi mogao u budućnosti da promeni sudbinu Baksa. Šou je ukrao O-Džej Mejo sa 25 poena, dok je mlađani Parker uz 11 poena imao i 10 asistencija. Siksersi nisu vredni pomena, verovatno se radi o najgorem timu lige, sinoć su bili bez Karter-Vilijamsa.

Rezultati:

Feniks - San Antonio 94:89
Sakramento - Portland 104:93
Lejkersi - Klipersi 111:118
Čikago - Klivlend 108:114 pr.
Milvoki - Filadelfija 93:81
Indijana - Memfis 89:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke