Posvađao Zagrepčane pa došao u Megu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.02.2016.
12:21
Izvor: Sportske.net

Talentovani hrvatski košarkaš Ivica Zubac 'zavadio' je Cibonu i Cedevitu, a karijeru bi trebalo da nastavi u redovima Mega Leksa.

cibona.com
cibona.com

Povezane vesti

Juniorski reprezentativac Hrvatske Ivica Zubac (18) napravio je pravu pometnju na košarkaškoj sceni u Zagrebu odlukom da napusti Cibonu i preseli se u Cedevitu.

Mladi centar iskoristio je to što su mu u Ciboni kasnile plate pa je prebegao u redove Cedevite, ali je odlukom Hrvatskog košarkaškog saveza vraćen klubu iz kojeg je otišao.

Povratak u Cibonu na kraju se neće ni dogoditi jer su predstavnici tog kluba pristali da prodaju igrača Mega Leksu!

"Juče nam je došla ponuda za raskid ugovora i mi smo potpisali. Što se nas tiče Zubac je slobodan igrač, a odšteta koju smo dobili i više je nego zadovoljavajuća. Šta će dalje biti s njegovom karijerom, to je sad na njemu" rekao je Aco Petrović za "Indeks".

Predsednik KK Cibona nije želeo da otkrije koliko je obeštećenje plaćeno za slobodu Ivice Zubca ali je potvrdio da će mladi centar karijeru nastaviti u Mega Leksu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT 24. III 2016.
Tuesday, 16.02.2016
14:32

Uzeli su ga na Z/zubac:-D

avatar
caperg
Tuesday, 16.02.2016
14:08

MISKO MADJIJO!!!

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 16.02.2016
14:03

Nadam se da Miško ima ambiciju da pusti ove momke da se razviju zajedno sa klubom, a ne samo da ih iskoristi kao ''belo roblje''. Ova količina potencijala koja se trenutno nalazi u Megi je nešto nezapamćeno u evropskoj košarci. Ne kažem, bilo je timova sa 2-3 ekstra potencijala, ali timova sačinjenih od 11-12 igrača reprezentativnog potanijala - nikad!

avatar
caperg
Tuesday, 16.02.2016
22:43

Ne bih se slozio bas da je Mega sacinjena od 11-12 igraca koji imaju reprezentativni potencijal. Ne kazem da nisi ti u pravu, mozda ja gresim, ali mislim da trenutno Mega ima 3, eventualno 4 igraca koja bi mogla da igraju u nekom jacem timu i da kroz koju godinu imaju zapazenu ulogu.

avatar
caperg
Wednesday, 17.02.2016
02:02

Znam da nisi rekao da ce oni biti sigurni reprezentativci, samo, nama se izgleda razlikuju kriterijumi. Slazem se za prvu cetvroicu koju si naveo (s tim sto Aranitovic nije Megin igrac). Zubca stvarno nisam gledao, pa necu da komentarisem. Ostali igraci su epizodisti koji ce kada se razviju biti poput Vuka Radivojevica, Marinovica, Subotica, Cvetkovica.. Znaci, ja ne kazem da su to losi igraci, samo mislim da nemaju potencijal da igraju npr. za reprezentaciju Srbije.

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 16.02.2016
23:04

Jaramaz, Aranitović, Zagorac, Luvavu (projektovan da bude u 20 pikova na ovom draftu), Kaba (takođe projektovan za prvu rundu drafta), Ivanović, Zubac, Janković, Nikolić. Ovih 8 momaka iz prvog tima imaju potencijal da postanu reprezentativci svojih država, dok u mlađim kategorijama imaju još 2-3 takođe interesantna igrača, ali oni su još premladi za nešto ozbiljniju analizu. No da se vratimo na onih 8 prvotimaca, Zagorac i Luvavu su već sada ozbiljni igrači, Jaramaz to može da bude uz malu doradu, Ivanović će zasigurno biti glavni igrač Crne Gore, a Zubac je posle malog Žižića možda najtalentovanija petica u Evropi, Kabi će biti nezgodno da se probije u reprezentaciju, ali bi trebalo da napravi finu karijeru, on je '96 godište, Sani Aranitović je naš možda i najveći talenat, perfektne fizikalije i ulaz, nešto slabiji pregled igre, ali sve se do ta popaviti, Nikolić će takođe sigurno dođi do reprezentacije usled slabe konkurenciju u CG (iako su prejaki ispod koša Vučević i Peković se nikada ne odazvu, te Dubljević mora na peticu), Jaković je do pre 2-3 godine bio najtalentovaniji naš igrač generacije '94, pa je u Belgiji malo stagnirao, sada je krenuo da se vraća na pravi način i to raduje. Da rezimiramo, nisam rekao da će njih 11-12 biti sigurni reprezentativci, jer nikad se ne zna dali će doći do svog punog potencijala i da li će se sve kockice posložiti (a naravno da neće svima).

avatar
Ivan Gotovina
Tuesday, 16.02.2016
13:29

Odlican odabir. Mislim da je to najbolji klub za njegovo razvijanje. U Cedeviti bi samo skupljao otpatke, jer ima dosta igraca na njegovoj poziciji, a u Megi ce imati vecu minutazu i sigurno ce napredovati.