Poslednji voz za TOP 16 kreće iz Minhena! (20.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.11.2015.
12:55
Izvor: Sportske.net

Nakon tri vezana poraza u grupnoj fazi takmičenja košarkaši Crvene zvezde Telekom večeras će pokušati da se ukrcaju na poslednji voz koji vodi do TOP 16 faze Evrolige.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Ubedljiva pobeda nad Strazburom ostvarena na startu grupne faze Evrolige brzo je pala u zaborav posle tri vezana poraza koje su košarkaši Crvene zvezde Telekom pretrpeli u duelima sa Real Madridom, Himkijem i Fenerbahčeom.

Poslednju utakmicu prvog kruga grupne faze takmičenja izabranici Dejana Radonjića odigraće večeras u minhenskom "Audi Domu" gde će ih ugostiti ekipa Svetislava Pešića.

Minhenski Bajern trenutno se nalazi na trećem mestu u grupi, a lako je mogao da deli prvo mesto sa Himkijem i Fenerbahčeom pošto je duel sa Realom u Madridu izgubio trojkom u poslednjim sekundama.

Večerašnji susret biće prvi međusobni koji će Bajern i Crvena zvezda Telekom odigrati u Evroligi iako dva kluba veže mnogo toga počevši od Svetislava Pešića koji je u dva navrata sedeo na klupi crveno-belih.

Ne treba zaboraviti da je centar Crvene zvezde Telekom Vladimir Štimac u skorijoj prošlosti nosio dres Bajerna ali ni činjenicu da u svojim redovima nemačka ekipa još uvek ima dvojicu Srba Duška Savanovića i Vasilija Micića.

Mnogo će starih znanaca večeras biti na parketu "Audi Doma", pošto za Bajern nastupaju trojica bivših saigrača Maika Cirbesa, dok je Marko Simonović u sezoni 2011/2012 delio svlačionicu berlinske Albe sa Brisom Tejlorom.

Poznanstva i prijateljstva ipak će ostati u drugom planu pošto će večerašnja utakmica imati orgoman značaj za obe ekipe. Komotno se može reći da beogradski crveno-beli u Minhenu hvataju poslednji voz za TOP 16 fazu Evrolige dok bi Bajern ubedljivom pobedom trasirao put ka narednoj rundi takmičenja.

Ekipi Dejana Radonjića najveća opasnost preti od Nihada Đedovića i Aleksa Renfroa, a ne treba zaboraviti ni Kej-Si Riversa koji je u prošlosti branio boje madridskog Real Madrida.

Vladimir Štimac i Maik Cirbes dobro znaju šta ih čeka pod obručima, a to je okršaj sa Džonom Brajantom koji je u poslednjoj prvenstvenoj utakmici koju je Bajern izgubio bio najbolji pojedinac svog tima.

Problem za crveno-bele biće sasvim izvesno odsustvo Gala Mekela koji je u sredu uveče povredio skočni zglob i teško da će večeras biti u stanju da nastupi.

Kada se sve sabere i oduzme čini se da bi pobeda Crvene zvezde Telekom bila veliko iznenađenje ali bi poraz uz minimalnu razliku bio prihvatljiv jer bi u revanšu možda baš ta razlika mogla da odlučuje o plasmanu u TOP 16 fazu.

Utakmica Bajern - Crvena zvezda Telekom počinje u 20.45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SindjaNis
Thursday, 12.11.2015
17:05

Ukoliko se raspucaju Zvezdini Amerianci Zvezda vrlo verovatno moze da pobedi i ne samo da pobedi vec i da napravi pristojnu razliku.