Posle Kuće Slavnih, Duda i evroligaška legenda!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 11.09.2017.
11:38
Izvor: Sportske.net

Velika čast biće ukazana Dušanu Ivkoviću 20. septembra u Atini.

anadoluefessk.org
anadoluefessk.org

Povezane vesti

Nedugo nakon odluke FIBA da Dušan Ivković bude uvršten u Kuću Slavnih i Evroliga se odlučila na sličan korak.

Legendarni košarkaški stručnjak biće odlikovan 20. septembra u Pireju od strane Đordija Bertomeua čime će zvanično ući u krug Evroliginih legendi!

Dušan Ivković će postati prvi trener kojem će Evroliga uručiti ovo priznanje, a u odluci se navodi da je Srbin to zaslužio svojim predanim radom tokom karijere koja traje gotovo pet decenija.

"Veliko nam je zadovoljstvo što će Dušan Ivković postati prvi trener među Evroliginim košarkaškim legendama. Dušan ima neprocenjiv status u svetu trenera i mentora uz koje su stasavali vrhunski igrači. Njegov doprinos Evroligi je ogroman i seže mnogo dalje od toga što je jedini trener koji je uspeo da osvoji trofeje u oba naša takmičenja", navodi prvi čovek Evrolige.

Spisak trofeja koje je Dušan Ivković osvajao na klupskom nivou izgleda impresivno. Popularni Duda osvajao je Evroligu (1997 i 2012), Evrokup (2006), Kup Koraća (1979) i Kup Saporta (2000).

Kao selektor ima osvojeno Svetsko prvenstvo (1990) i tri evropske titule (1989, 1991 i 1995), a Jugoslaviju je vodio i do srebrne medalje na Olimpijskim igrama 1996. godine u Atlanti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lonchy2909
Monday, 11.09.2017
22:54

Jednom recju lefenda. Mene je odusevljavao kako deli lekcije I savete nasim reprezentativcima kada se vratio 2009, pa onaj cijeli ciklus koji je odradio. Ostaje zal sto smo ostali uskraceni za finale sa Amerikom na Svjetskom, ali mu mnogo hvala sto je povratio kult repke I sto je dao sansu Teo I Belom I pokazao celom svijetu da imamo igrace za velika dela.