Posle "Kaline", i Sale o sudijama!

Autor: Pavle Knežević
nedelja 03.09.2017.
13:01
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije nije zaobišao priču o sudijama, koje su opet u centru pažnje nekog Fibinog takmičenja.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Jedna od glavnih tema svih komentara medija i navijača posle prva dva kola na Evropskom prvenstvu u košarcu bile su sudije. I to ne samo kada su sudile na štetu Srbije, već uopšte, zbog pristupa igri. Selektor Aleksandar Đorđević otkrio je danas novinarima svoje zamerke i rekao da je KSS poslao zvanični dopis Fiba.

Na pitanje da prokomentariše suđenje, Đorđević je prvo rekao da ne želi, a onda se nasmejao i rekao "ali kad ste me već pitali" i počeo priču.

"Otišle su i neke naše poruke tamo gde treba. Bila je u prvoj utakmici agresija nad Lazićem poslednjih 20 sekundi. Tražio sam isključenje, to je faul za isključenje, zbog toga sam se bunio i dobio kaznu Fibe. Neka, zasluženo", rekao je Đorđević.

Potpitanja nije trebalo postavljati.

"Moje pitanje je kakve su posledice kad jedan igrač bude isključen za sutra. Šta štiti regulatnost takmičenja? Lazić je na terapiji, nije ni trebalo da igra, a Tima, koji je napravio taj faul, dao je posle Belgiji dao 27 poena. Protiv Rusije, Mozgov je Mačvana uhvatio sa obe ruke. Videćete na sninku, to je nesportski faul", rekao je Đorđević.

"Ako postoji nesportsko ponašanje, ja to razumem, dođa 'žuta minuta', to se desi, ali posledice nema niko. Sudije su posle ostale i tri sata gledale snimak i to će im biti instruktivni snimak da se vidi kako je napravljena greška u odluci. Ponašanje treba da bude sportsko", rekao je Đorđević.

Selektor je rekao da nema konkretan predlog da, recimo, igrači posle isključenja pauziraju sledeći meč, kao i da ne očekuje neku brzu reakciju Fiba.

"Sada ne očekujem nikakve odluke, to je samo naš stav koji želimo da iznesemo i na šta imamo pravo. Da razjasnimo šta možemo da učinimo i šta da primenjujemo u igri", rekao je Đorđević.

Kako smo i pisali, pored terena, ni našem povređenom reprezentativcu baš nije najjasniji kriterijum i pravila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Sunday, 03.09.2017
17:50

Sta se moze ocekivat kad sude trecerazredne sudije.

avatar
NikolaBuki
Sunday, 03.09.2017
17:11

Prestanite da kukate nego igrajte kako ste igrali na pripremama. Prosiri rotaciju bar na 9 igraca jovic bogdan guduric gagi lucic lazic macvan bobi kuzmic 9 igraca pusti gudurica da se razigra vratice ti duplo kad bude bilo najpotrebnije. Idemo SRBIJA!!!

avatar
Realan tip
Sunday, 03.09.2017
15:56

I nasa igra je u rangu sa sudijama, tuga.

avatar
Ša-la-la-la
Sunday, 03.09.2017
13:06

Tako ti je to kada ne sude najbolje evroligaske sudije neko doveli sljam da sudi. Najgore prvenstvo do sada sto se tice sudija. Nemaju pojma. Dunsteri.

avatar
Di Stéfano
Sunday, 03.09.2017
16:54
avatar
Čeki
Monday, 04.09.2017
13:53

Pa kad moraju da gledaju snimke redovno da bi znali sta i kako i opet ni to ne primenjuju.