Posle drame u Vitoriji, i Teo ide na Fajnal for!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.04.2017.
23:07
Izvor: Sportske.net

I drugi četvrtfinalni dvoboj okončan je već posle tri utakmice. Sve tri je, ovoga puta, dobila ekipa aktuelnog šampiona Evrope, moskovskog CSKA.

EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

Posle Fenerbahčea, koji je večeras u Istanbulu upisao i treću pobedu nad Panatinaikosom i sa 3:0 u pobedama u četvrtfinalnoj seriji izborio plasman na Fajnal-for Evrolige, isto je uspelo i moskovskom CSKA, u duelu sa Baskonijom.

Miloš Teodosić i drugovi su večeras slavili i u gostima u Vitoriji rezultatom 90:88 i tako ''najkraćim putem'' stigla do još jednog plasmana među četiri najbolje ekipe u Evropi.

----

Prema očekivanju, posle dva poraza u Moskvi, ekipa Baskonije je večeras pred svojim navijačima pružila žestok otpor favorizovanim ''Armejcima''.

Posle početnog vođstva Moskovljana od 2:7, usledila je serija 7:0 u korist domaćh, na šta CSKA odgovara svojom serijom 5:0.

Takva rezultatska ''klackalica'' je i obeležila ne samo prvo poluvreme, koje je završeno rezultatom 44:43 u korist Baskonije, nego i najveći deo večerašnje utakmice.

Ni jedni ni drugi nisu uspevali da steknu značajniju rezultatsku prednost, pa je neizvesnost oko ishoda ovog meča veoma dugo potrajala.

Ipak, posle trojke Arona Džeksona, Moskovljani su sredinom poslednjeg kvartala poveli sa 79:72. Uzvratio je Adam Hanga prelepim zakucavanjem, a na nešto više od tri minuta pre kraja, Kajl Hajns vraća sedam poena razlike u korist CSKA - 74:81.

A kada je Džekson na dva i po minuta pre kraja povosio na 84:74, izgledalo je da domaći posustaju i da su ''Armejci'' na pragu fajnal-fora.

Nadu ekipi Baskonije vratila je trojka Larkina za 82:86 na minut i 15 sekundi do kraja. Odlični Kori Higins je sa linije penala vratio ''plus šest'' u korist Moskovljana, a na tridesetak sekundi pre kraja Larkin novom trojkom smanjuje na 90:87.

CSKA ne koristi naredni napad, pa je Larkin iznudio prekršaj, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje za 90:88.

Ali, onda veliki nesporazum De Koloa i Teodosića prilikom izvođenja lopte, zasmetao im je Jaka Blažič i domaći su stekli novu priliku za veliki preokret!

Šest sekundi imali su domaći, Larkin je neprecizno šutirao za tri poena, ali iako je izgledalo da je fauliran, sudije se nisu oglasile, pa je CSKA posle velike drame ipak slavio u večerašnjem meču i izborio plasman na F4.

Kori Higins je sa 21 poenom bio najefikasniji u ekipi CSKA, De Kolo je upisao 15, a Miloš Teodosić 13 poena i četiri asistencije.

Šengelija je sa 19 poena predvodio Baskoniju, Budinger je upisao 15, a Hanga i Larkin su meč završili sa po 13 poena.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Wednesday, 26.04.2017
11:36

Cska da se zahvali belosevicu i kompaniji, svirali su im sve, ali bas sve!

avatar
Patrick Bateman
Tuesday, 25.04.2017
23:09

Neverovatno koliko srece ima CSKA.