Poraz "Orlova" od Argentine, brine povreda Tea

Autor: Boban Filipović
nedelja 31.07.2016.
04:14
Izvor: Sportske.net

Srbija je pretprela prvi poraz ovog leta, izgubila je od Argentine na predolimpijskom turniru u Korddobi, ali mnogo više od poraza brine povreda prsta Miloša Teodosića u finišu meča.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

U veoma dramatičnoj utakmici, koju su obeležili preokreti, domaćinsko suđenje, dosta blokada, vrlo dobar šut Argentinaca za tri poena i povreda Teodosića, Srbija je doživela poraz rezultatom 79:74 (30:14, 10:24, 18:20, 21:16).

Slično kao sinoć protiv Francuske, Srbija je loše ušla u utakmicu. Argentina je pogodila prva četiti šuta za tri poena i veoma brzo stekla dvocifrenu prednost.

Raspucani Laprovitola i namazani Noćioni su zadavali dosta muka našoj odbrani, na drugoj strani naši momci su prodali dosta lopti, rezultat svega toga bilo je 16 poena razlike u korist 'Gaučosa' nakon prvih deset minuta.

Međutim, u drugom kvartalu sasvim druga slika na parketu. "Orlovi" otvaraju ovaj period igre serijom 7:0, u kojoj su u glavnim ulogama bili Marko Simonović i Stefan Jović.





Đorđević je uveo Zvezdino krilo u igru još pri kraju prve deonice umesto Bogdana Bogdanovića, kome ništa nije polazilo za rukom u ofanzivi i koji je imao mnogo problema u defanzivi sa Noćionijem i Đinobilijem.

Zahvaljujući znatno angažovanijoj igri u odbrani, kao i činjenici da su Argentinci počeli da promašuju trojke, Srbija na nešto više od minut do kraja prvog poluvremena uspeva da dođe do prvog vođstva na utakmici (38:37), ali 'Gaučosi' na odmor ipak odlaze sa košem viška zahvaljujući prvom pogođenom šutu van linije 6.75 Fakunda Kampaca.

Početak treće četvrtine protiče po principu koš za koš, a Srbija je drugi put na utakmici povela posle trojke Miloša Teodosića (47:44).



Zatim Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović konačno uspevaju da probiju led i da se upišu u strelce, a zakucavanjem Stafana Birčevića Srbija pravi seriju 7:0 kojom stiče maksimalnih plus 8 - 54:46.



Seriju prekida Manu Đinobili, posle čega sledi dosta bolja igra 'Gaučosa'. Delfino je pogodio trojku, Noćioniju je mirna ruka sa penala,  pa je na ulazu u poslednjih deset minuta na snazi egal zahvaljujući trojci Đinobilija sa zvukom sirene - 58:58.

Argentina je nešto bolje ušla u poslednju deonicu, ali 'Orlovi' su bili u igri sve do trenutka dok Miloš Teodosić nije zadobio udarac u prst od strane agresivnog Kampaca. Teo je sa bolnom grimasom na licu brzo otrčao do lekara naše reprezentacije, a taj momenat je totalno šokirao naš tim.

 
Kampaco je nakon neodusđenog opisanog faula nad našim kapitenom pogodio trojku, onda je Delfino ubacio još dve, Argentinci su ponovo stekli dvocifrenu prednost i pitanje pobednika se više nije dovodilo u pitanje.

Karlos Delfino je bio najefikansiji na meču sa 21 poenom, Andres Noćioni je postigao 19, Manu Đinobili je brojao do 13, a Laprovitola je ostao na 12 iz prve četvrtine.

U poraženom sastavu samo trojica dvocifenih: Miroslav Raduljica je ubacio 13 poena, srpski centar je imao najatraktivniji potez na utakmici kada je stavio Noćionija na poster, Miloš Teodosić i Vladimir Štimac su dali po 12 poena.



Uzroci prvog poraza reprezentacije Srbije ovog leta su veliki broj izgubljenih lopti i veoma loš procenat šuta za tri poena (3/14). Za razliku od utakmice sa Francuskom dana ranije, u kojoj je ubacio 29 poena uz pet pogošenih trojki, Bogdan Bogdanović je protiv Argentine promašio svih šest šuteva van linije 6.75 i meč završio sa svega šest poena na svom kontu. Zakazao je i Nikola Jokić, koji je postigao samo tri poena, mada on nije preterano forsirao šut, a krajem trećeg perioda se pokoškao sa iksunim Luisom Skolom i izvukao deblji kraj. Nemanja Nedović ponovo nije ulazio u igru zbog lakše povrede.



U prilogu pogledajte hajlajtse:



Argentina je ovom pobedom definitivno osvojila turnir "Super 4" u Kordobi, jer ne nešto ranije Hrvatska savladala Francusku rezultatom 76:70.

U poslednjem kolu sastaju se Srbija i Hrvatska, pobednik tog duela (ponedeljak 23h) zauzeće drugo mesto, dok meč između Argentine i Francuske nema nikakvu rezultatsku težinu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nikjam
Sunday, 31.07.2016
11:57

Igrali smo bolje od njih,samo sut za 3 ih je izvlacio,a na kraju je odlucila ta povreda Tea. Svi su stali u tom momentu i izgubili koncentraciju u odbrani,gdje je Delfino pogodio 3 otvorena suta. Raduju me jako dobre partije Simonovica,Kalinica,Jovica.. Raduljica i Teo su standardno dobri a podbacili su Bogdan i Jokic. nNadam se da povreda Tea nije nesto ozbiljnija,i da ce je brzo sanirati.

avatar
Манда
Sunday, 31.07.2016
11:24

2 ствари:nnПрво: Богдан ако настави овако топло хладно да игра никада неће постати играчина.nnДруго: Ко је гледао утакмицу могао је да види да је било питање када ће се неко повредити. Ја пргавију и прљавију одбрану дуго нисам видео, а волим кад се пусти мишка игра. Онам малом комплексашу Кампацу треба да забранити да игра кошарку.nnАргентина са овом игром и нормалним судијама не може проћи групу. И не заслужује.

avatar
Sunday, 31.07.2016
10:39

OK. Nijs strasno, ali i ovo je dobro jer znamo da nismo drugi iz aAmera, vec da mozemo izgubiti lako. Teo da se oporavi nadam se. Ako je smao nabio prsti ne bi trebalo da bude problem, ali ako je slomio bice uzasno.

avatar
Vekson
Sunday, 31.07.2016
10:31

Koliko je Šarenac Tata za sve ove naše košarkaške komentatore, nevjerovatna razlika! Ovaj komentariše ovakav potez Radulje kao da je slobodno ubacio, jeste prijateljska, ali hoću da čujem Šarenog I ono: "HO HO HOO"!

avatar
Gigi Datome
Sunday, 31.07.2016
10:16

Ako se Teo ozbiljnije povredio, najebali smo.

avatar
nekros77
Sunday, 31.07.2016
08:57

Nema veze idemo dalje! Vazno da se Teo oporavi i da se vise niko ne povredi!

avatar
Sunday, 31.07.2016
08:44

Cuvali smo se za sutra:-D Kako tako lose da krenemo, prva cetvrtina je uzas.

avatar
noomac
Sunday, 31.07.2016
05:15

Kako dobre informacije ima argentinska televizija :D Simonovic 197cm 24gnSmanjili ga ali ga zato dobrano podmladili :D

avatar
Boris Mrkajic
Sunday, 31.07.2016
04:52

celokupna zemlja srbija je prokleta od nekog 100 posto tacno

avatar
Lord Bobinhooo!
Sunday, 31.07.2016
04:45

Sto znaci da smo i dalje daleko od Amera,ali sa ostalima mozemo sigurno.

avatar
Lord of Nottingham
Sunday, 31.07.2016
10:25

Od Amera su svi daleko, ali bili su i 2002.

avatar
Nator
Sunday, 31.07.2016
10:30

Srbija svakog moze da dobije osim Amera. Realno da gledamo, ne vidim ekipu koju ameri nece oprasit preko 20+.nA ne brinem me ovaj poraz, samo, da se teo oporavi i to je to. Pozdrav za bratsku Srbiju.