Poraz od Grčke u poslednjim sekundama!

Autor: Janko Glavonjić
petak 08.08.2014.
19:53
Izvor: Sportske.net

Na turniru u Francuskom Pou, reprezentacija Srbije poražena je u meču protiv reprezentacije Grčke. Rezultat je bio 64:66, po četvrtinama 9:11, 20:18, 20:18 i 15:19.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Grčka je počela utakmicu velikom serijom, predvođena centrom Burusisom, ali je prvu četvrtinu obeležila prilično neefikasna igra obe reprezentacije, pa je rezultat bio 11:9 za Grčku.

Druga četvrtina je bila znatno bolja, naša reprezentacija je dobila rezultatom 20:18, napad je profunkcionisao ulaskom Vase Micića na poziciju plejmejkera, a u drugom delu četvrtine i "kragujevačka veza" Jović-Birčević donela nam je nekoliko lakih poena iz lepih akcija.

Pošto Kalinić nije bio u kombinaciji za ovaj meč, selektor Đorđević je probao i Nemanju Bjelicu na poziciji krila, što je jako lepo izgledalo na terenu nekoliko minuta i bilo je jasno da Grci nemaju rešenja za tu postavu.

U trećoj četvrtini su se istakli upravo Bjelica, ali i Marko Simonović, sa dva atraktivna zakucavanja. Srbija je i ovaj deo igre dobila rezultatom 20:18 i vodila dva poena razlike pred poslednju deonicu. Kod Grčke je konstantno dobro igrao Janis Burusis, a priključio mu se i Papanikolau, uz lepu rolu Vladimira Jankovića, sina proslavljenog košarkaša Crvene zvezde.

U četvrtoj četvrtini dva lepa pikenrol napada koje je Raduljica završio poenima donelo je prednost Srbiji od 53:49, ali onda je naša reprezentacija jednostavno stala.

Nekoliko vezanih izgubljenih lopti i nastavak sjajne igre Burusisa, za kojeg niko od naših centara nije imao rešenja, donelo je seriju od čak 9:0 Grčkoj, koju je prekinuo Štimac.

U poslednja dva minuta ušlo se sa nerešenim rezultatom. Dve sumnjive odluke su nas koštale vođstva u poslednjem minutu, ali ni Grci nisu uspeli da iskoriste svoje napade. Naš poslednji napad u meču išao je na Bogdanovića, koji je krenuo na ulaz, ali je Burusis bio oprezan u izblokirao našeg beka. Grčka je imala 14 sekundi da organizuje poslednji napad, ali mi smo se odlučili da pravimo faul i rešavamo sudbinu meča našim napadom.

Burisis je oba puta bio siguran sa linije slobodnih bacanja i selektor Đorđević je zatražio tajmaut. Stefan Marković je sjajnim prodorom postigao dva poena i ponovo izjednačio rezultat, na 4 sekunde do kraja.

A onda je Vlada Micov napravio jedan nerezonski potez, faul u bonusu na polovini Grčke. Naša klupa i igrači su se uhvatili za glavu, Vasilidis je bio siguran sa linije slobodnih bacanja, Bjelica je zatim pokušao sa pola terena da trojkom donese pobedu, ali nije uspeo.

Najefikasniji igrači bili su Bogdanović sa 11 i Štimac sa 10 kod reprezentacije Srbije, dok je kod Grčke sjajan bio Burusis sa 19, a Vasilidis je postigao 11 poena.

I pored poraza, ovo je bila dobra provera za naše reprezentativce, koji su vrlo oslabljeni bili nadomak pobede protiv jako dobre Grčke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke