Pop "poludeo", "Grizliji" spavali, "Pelikansi" preživeli!

Autor: Boris Jovanović
sreda 18.03.2015.
08:41
Izvor: Sportske.net

Niko ne bi danas voleo da bude u koži košarkaša San Antonija posle onoga što se desilo noćas u MSG. Detroit prekinuo crnu seriju protiv jednog od najboljih timova lige, Nju Orleans preživeo poslednji šut Milvokija i doleteo do osmog mesta na Zapadu!

Beta/AP Photo/Darren Abate
Beta/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Najgori su savladali šampiona. Iznenađenje večeri priredili su Niksi protiv Sparsa, a Greg Popović je svoj tim nakon poraza nazvao "patetičnim".

"Nismo poštovali ni sebe, ni protivnika, nadam se da je svakog od mojih igrača sramota. Nije poraz, već način kako igrate meč u pitanju", ogorčen je bio "Pop".

Aleksej Šved je ubacio 21 poen, odigrao odličnu odbranu u ključnim trenucima produžetka, ovo je prvi put u istoriji da tim koji je slabili od 20% uspešnosti, ovako kasno u regularnoj sezoni savlada šampiona.

Ruki Gelovej je ubacio rekord karijere 22 poena za Nikse, oni su u produžetku zadržali Sparse na jednom košu iz igre, ukupno četiri poena.

Kod šampiona Parker 21 poen, po 6 skokova i asistencija, nije teško zamisliti kako će izgledati današnji trening San Antonija sa razočaranim Popovićem.

Pistons Trail Blazers Basketball

Sapleo se i Memfis i to u Detroitu protiv Pistonsa koji su bili u seriji od 10 poraza. Junak je Redži Džekson, proigrao je u pravo vreme, ubacio 23 poena i imao čak 20 asistencija, najviše u karijeri. Pistonsi su okrenuli rezultat u nastavku koji su dobili sa 25 razlike!

Džekson je rasturia Bena Udriha koji je počeo kao startni plej "Grizlija" u odsustvu Majka Konlija. Kod Memfisa najefikasniji Džef Grin sa 21 poenom, Gasol je ubacio 17, uz 11 skokova, morao je zbog penala ranije da napusti igru. Dramond na drugoj strani 16 poena i 16 skokova, izneo je veliki teret u borbi pod koševima, tim pre što su domaći bili bez povređenog Grega Monroa.

Hornets Clippers Basketball

Klipersi su prokockali veliku prednost protiv Šarlota, ali su nekako sačuvali pobedu. Činilo se da je sve rešeno u trećoj četvrtini, domaćin je bio na +22, ali su se Hornetsi u poslednja tri minuta spustili na jedan posed.

Ipak, kvalitet Klipsa je presudio, Grifin je postigao četiri poena u nizu, DeAndre Džordan za promenu pogodio svako drugo slobodno bacanje, pa su nakon poraza od Dalasa i Hjustona Klipersi stigli do važnog trijumfa. Grifin je ubacio 19 poena, imao 11 skokova, Redik je dodao 23 poena, na drugoj strani kod gostiju iz Severne Karoline, Mo Vilijams 18 poena, 8 asistencija, 4 skoka.

Šarlot se žestoko bori za plej of, ostali su deseti, ali imaju samo pobedu manje od Bostona, Indijane i Majamija, do kraja regularnog dela je 16 mečeva.

Magic Rockets Basketball

Hjuston je serijom 13:0 u finišu arhivirao Orlando. Donatas Motijunas je odigrao odličnu partiju, Litvanac je ubacio 23 poena, imao 7 skokova i 4 asistencije, na pravi način je nadoknadio "Bradonjine" poene.

Drugi strelac lige, Harden je ubacio 17 poena, ali je šutirao samo 4 od 14, u finišu je serijom slobodnih bacanja popravio učinak. Medžik se poenima Oladipa spustio na -2 pet minuta pre kraja, ali su tri trojke i kako rekosmo serija od 13 poena odlučili pobednika.

Nikola Vučević je imao 11 poena i isto toliko skokova za goste sa Floride.

Nuggets Pelicans Basketball

Pelikansi su se vratili na osmo mesto Zapada posle trijumfa nad Baksima. U tesnom meču, Nju Orleans je slavio i pored toga što se Entoni Dejvis ispromašivao. On ima 55% šuta u sezoni, ali je promašio 12 od 18 lopti. Na kraju je ipak brojao do 20, realizovao 8 od 9 bacanja i pogodio ključni šut 67 sekundi pre kraja utakmice. Imali su i Pelikansi sreće, Iljašova je šutirao za pobedu Baksa, lopta se predomišljala i završila izvan koša. Za Milvoki ovo je bio deveti poraz u nizu u gostima.

Inače u Nju Orleansu je Milvoki poslednji put pobedio 2003. godine, od tada su izgubili 13 mečeva u nizu. Sledeća stanica za Bakse je ranjeni San Antonio već večeras, dok Pelikanse u četvrtak čekaju Sansi u Arizoni.

Rezultati:

Detroit - Memfis 105:95
Njujork - San Antonio 114:100 pr.
Nju Orleans - Milvoki 85:84
Hjuston - Orlando 107:94
Klipers - Šarlot 99:92

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke