Ponosom na "Ponos"!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.01.2015.
12:09
Izvor: Sportske.net

Gostovanjem u Tel Avivu košarkaši Crvene zvezde Telekom nastavljaju takmičenje u TOP 16 fazi Evrolige a nakon poraza od Real Madrida duel sa šampionom Evrope dolazi u veoma nezgodnom trenutku.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom večeras igraju svoj drugi meč u TOP 16 fazi Evrolige. Nakon poraza od Real Madrida na domaćem terenu pulene Dejana Radonjića čeka ogroman izazov u Tel Avivu gde će gostovati aktuelnom šampionu Evrope.

Makabi godinama unazad dominira u svojoj zemlji pa ne čudi što je nadimak kluba "Ponos Izraela", a klub je u minuloj sezoni uspeo da prevaziđe sva očekivanja i popne se na krov Evrope!

Na putu ka šestoj evropskoj tituli Makabi je u preliminarnoj rundi takmičenja dva puta tukao Crvenu zvezdu Telekom i upravo je u prvom prošlosezonskom susretu sa izraelskim sastavom tim Dejana Radonjića doživeo najteži poraz (96:82) u grupi "D".



Pamtićemo taj meč u Izraelu i po onom sramotnom transparentu "navijača" Makabija, dok je u revanšu Zvezda ispustila pobedu koja je ležala u rukama Demarkusa Nelsona. Bivši plejmejker crveno-belih promašio je polaganje pa je Makabi na kraju slavio rezultatom 78:76.



Stvari su se u mnogome promenile u odnosu na prethodnu sezonu pa tako obe ekipe ulaze u večerašnji meč sa dosta izmenjenim rosterima, posebno Crvena zvezda Telekom. Što se tiče Makabija, ulogu lidera preuzeo je Džeremi Pargo a pod košem je i dalje stameni Sofoklis Skorcanitis sa kojim će Boban Marjanović voditi veliku borbu.

Dodajmo i to da je bekovska linija Makabija najjače oružje ekipe koju vodi bivši pomoćnik Dejvida Blata Gaj Godes.

Makabi je kao i Zvezda poražen u prvom kolu TOP 16 faze i nema sumnje da će "Ponos Izraela" pokušati da se vrati u pobednički kolosek kroz duel sa Zvezdom na domaćem terenu, koji pritom nosi novo ime od početka 2015. godine.

Utakmica 2. kola TOP 16 faze između Makabija i Crvene zvezde Telekom zakazana je za 20 časova i 5 minuta.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke