Ponosni selektor: "Muška, prava utakmica, još sam ponosniji"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 04.09.2017.
22:57
Izvor: Sportske.net

Selektor je bio pun hvale za košarkaše Srbije i na njihov karakter posle velike pobede nad Turskom.

Fiba.com
Fiba.com

Povezane vesti

Veliko olakšanje kod navijača Srbije, veliko zadovoljstvo kod selektora posle pobede nad Turskom na Evropskom prvenstvu. Aleksandar Đorđević je bio jako zadovoljan karakterom i reakcijom svoje ekipe u utakmici koju je jednostavno opisao.

"Muška utakmica. Prava, koja sa moje tačke gledišta može samo da me čini još više ponosnim na ove momke. Velika čestitka njima za borbenost, za mirnoću koju su iskazali u ključnim trenucima utakmice, za koje smo znali da će da dođu. Znali smo da turska ekipa igra na ove trojke: jedna za drugom za trećom, gde su probali da nas prelome. Mislim da smo u tim trenucima zadržali mirnoću, znali šta hoćemo i na koga da igramo pre svega napadački", rekao je Đorđević novinarima u Istanbulu.

Srbija je pobedila 80:74 i tako došla do druge pobede u grupi, dva dana posle poraza od Rusije.

"Svaki igrač koji je došao sa klupe dao je svoj doprinos ekipi i ja im od srca čestitam", rekao je selektor.

Koliko su ove pobede važne da podignu ekipu i povrate raspoloženje, pogotovo onih igrača koji do sada nisu imali veći doprinos?

"Uvek su važne te i takve utakmice i te role. Mislim da će nam ovo takmičenje iskristalisati još više te role igrača, ali mislim da sada idemo onim putem kojim smo zacrtali, kojim smo se spremali i kojim smo igrali pripremne i nastavili ovo takmičenje", rekao je Đorđević.

Kao i uvek kada selektor priča sa medijima, igrači i njihove zasluge su u prvom planu.

"Posle jedne jako teške utakmice, igrači su se i sami okupili i razgovarali o svemu. Izuzetno su koncentrisani, zanima ih svaki detalj. Pitali su, naravno, Bogdanovića i Štimca o svim igračima. Jako dobro smo se spremili za ovu utakmicu. Čestitke mom stručnom štabu. Mislim da smo odreagovali na jako dobar način", rekao je Đorđević.

Novinari su pitali selektora o pojedinim igračima i njihovoj ulozi. Za Marjanovića je rekao da treba da ima više poverenja u svoje bočne kretnje i da treba da pruži veći doprinos u odbrani, dok će napad sam doći.

Stefana Jovića je rival često ostavljao samog, ali je on posle utakmice rekao da nije on taj koji treba da rešava stvari, dok ga je kapiten Milan Mačvan istakao kao ključnog igrača.

"Klupski drugovi kako se vole, a?", rekao je Đorđević uz širok osmeh.

"Tokom utakmice mi je prišao i rekao 'Sale mogu da šutnem svaki put'. Pa rekoh – 'Šutni! Šutni pet za redom, majstore. Idu ti ispod, šutni pet, pogodi dve i više ti neće ići ispod i onda ćeš igrati ono što najbolje znaš, taj 'pik end rol''. Imao je hrabrost, imao je smelost, sigurnost, mir. Prava plejmejkerska utakmica, ja mogu samo da budem zadovoljan i da mu čestitam", rekao je Đorđević.

Kapiten je igrao kapitenski.

"On je taj plejmejker na toj poziciji. Pričamo mnogo. Priča dan pre, na dan utakmice, sve ga zanima, kapitenski. Izuzetno ponašanje, veliki kvalitet. Jako ga je pogodio poraz od Rusije, kao i sve igrače", rekao je Đorđević, koga su novinari videli u dugačkom razgovoru sa Mačvanom posle treninga u nedelju uveče.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Susaeta
Tuesday, 05.09.2017
01:11

Neka pročita ovaj tekst Jokić! Bravo momci, naježio sam se!

avatar
mm20
Monday, 04.09.2017
23:44

Svaka cast Djordjevicu. Napravio je timski duh i EKIPU. I sta god urade, momci su pravi.

avatar
Dragan Red Devil
Monday, 04.09.2017
23:12