Ponos Mege - Jokić omiljen u NBA, sjajan ambasador Srbije!

Autor: Beta Beta
utorak 16.02.2016.
21:44
Izvor: Beta

Sportski direktor Mega Leksa Goran Ćakić rekao je po povratku iz Toronta da je Nikola Jokić postao omiljen u NBA i ocenio da je "mali veliki klub" postao poznat u SAD.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Ćakić je u Torontu bio na kampu "Košarka bez granica" i gledao je Ol star utakmicu, na kojoj je Jokić učestvovao kao novajlija.

"Iako je imao brojne obaveze, ono malo slobodnog vremena iskoristio je da se vidimo. Neverovatno je kako je za kratko vreme u Americi Nikola zadobio toliko mnogo simpatija.

Svi ga jako vole i u razgovoru sa ljudima iz NBA lige, pogotovo iz dela za međunarodne igrače, o njemu sam mogao čuti samo pohvale i pozitivne komentare"
, rekao je Ćakić za sajt kluba posle povratka iz Toronta.

"Zaista je sjajan ambasador naše zemlje u NBA, a upravo zahvaljujući njemu je srpska zastava, pored zastava zemalja ostalih učesnika, stajala odmah uz teren Er Kanada centra tokom celog Ol star vikend", dodao je on.

Nikola Jokić je direktno iz Mege otišao u Denver Nagets u NBA ligi, u kojoj ima mnogo obaveza.

"Pohvalio mi se da redovno prati utakmice Mege. Znao je za poraz od Olimpije, ali i za kazneni trening Dejana Milojevića dan posle poraza od Ljubljančana što znači i da je kontaktu sa bivšim saigračima, što me veoma raduje",
kroz osmeh je rekao Ćakić.

Kamp "Košarka bez granica" tradicionalno okuplja veliki broj mladih talenata iz celog sveta, a ove godine je trebalo da nastupi igrač Mege Aleksandar Aranitović, ali se povredio.

"Veliki broj skauta i generalnih menadžera NBA timova pratio je dešavanja na tom kampu...sa mnogima od njih sam bio u prilici da razgovaram. Nikola Jokić je direktno iz Mege otišao u NBA, i naš je veliki promoter tamo, to moram posebno da naglasim. Zato je Mega svima njima dobro poznata i ponosan sam koliko prate i vrednuju naš rad", rekao je Ćakić.

Sportski direktor Mege je rekao da su se skauti i menadžeri najviše raspitivali za Timotea Luvavua, jednog od glavnih igrača kluba ove sezone i igrača za koga se procenjuje da će biti draftovan u prvom krugu.

Jedan od promotera kampa bio je Žarko Čabarkapa, koji je proveo tri sezone u NBA, i koji je pomogao Ćakiću sa kontaktima.

"Vreme sam uglavnom provodio sa ljudima iz NBA odeljenja za internacionalne igrače. Od direktorke ovog odeljenja i potpredsednice NBA Kim Bohuni mogao sam da čujem brojne ideje oko razvoja NBA u Evropi i na ostalim kontinentima. Sve u svemu, vrlo dragoceno iskustvo", rekao je Ćakić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Fair Play
Wednesday, 17.02.2016
00:23

Zbog Nidze i planiram vec mesecima da se preselim u Denver. Sjajan grad, ekipa ima veliki potencijal i bice mi uzitak gledati nase celjade ovde..