Pomešana osećanja! Simon: ''Ostvarili smo san'', Kalina: ''Podbacili smo''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.08.2016.
23:36
Izvor: Sportske.net, RTS

Ima još dana za megdana, biće još prilika da naši košarkaši i u borbama za medalje pokažu jači otpor ''nedodirljivim'' Amerikancima.

Beta/AP Photo/Charlie Neibergall
Beta/AP Photo/Charlie Neibergall

Povezane vesti

Naravno, veliki uspeh je ostvaren još pre meča sa Amerikancima, na olimpijsko srebro čekali smo 20 godina, još od Atlante 1996. godine, a impresivnom partijom u polufinalu protiv Australije smo uspeli da ponovimo taj uspeh.

Večeras nije išlo kako smo očekivali, da je Bogdana i Tea krenuo šut ko zna šta bi bilo, ali nema dileme da su Amerikanci najbolji tim na Olimpijskim igrama.

Posle meča, Marko Simonović nije bio nimalo razočaran.

''Ne treba da žalimo, da nam je neko pričao o ovome pre Igara, svakako bismo oberučke prihvatili, ovo je ostvarenje sna. Nešto najveće što profesionalni sportista može da doživi. Ovo je kao zlato za nas. Prezadovoljni smo'', istakao je Simonović u izjavi za RTS.

Za razliku od njega, Nikola Kalinić je bio i zadovoljan, ali i samokritičan u isto vreme.

''Sjajan osećaj, ali ostaje žal što nismo pružili jači otpor Amerikancima. Imali smo lekciju od pre dve godine, ali nismo je naučili. Osvojili smo srebro, ali nismo napali zlato.

Mislim da smo mi podbacili, nismo odigrali kao što možemo. Možda smo svi bili nervozniji zbog važnosti meča'',
izjavio je Kalinić.

Miroslav Raduljica je pogledao još jednom ka semaforu, pa poručio.

''Nismo imali energiju s kojom smo igrali ovaj turnir. Šteta što nije bilo bolje, zadovoljni smo srebrom, ali biće i zlato na sledećoj'', izjavio je Raduljica.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 22.08.2016
15:02

Teodosic, Markovic (Jovic), Nedovic- Bogdanovic, Milosavljevic (Guduric)- Kalinic (Micov), Lucic (Zagorac/Simonovic)- Bjelica (Velickovic), Macvan (Erceg/Jelovac/Bircevic)- Jokic, Raduljica (Milutinov), Marjanovic (Musli/Stimac). Imas spisak od 24 sjajnih momaka, nemoj vise da zoves Micica, Kuzmica i ostale polutane...

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 22.08.2016
14:56

Treba naravno i kritikovati i kad su dobri rezultati jer propusta ima i sigurno moze bolje, ali smijesni su mi stvarno likovi koji tvrde kako to sve nista ne valja, Djordjevic nema pojma i kako smo pukom srecom dosli do dva finala u tri godine i bili cetvrti na EP. Eto nek Moka bude selektor, mozda ce biti bolje. Imamo jednog jedinog TOP igraca koji je dokazan, Markovic takodje vrlo dobar ali nije top, ostalo sve potencijali, nedokazani talenti, epizodisti u svojim klubovima, igraju toplo-hladno... S takvom ekipom ocekujemo da bijemo Amere koji imaju top igrace NBA nivoa na svakoj poziciji? Ok, i ja sam ocekivao vise, ali nemamo pravo da budemo razocarani, ovaj rezultat je iznad pojedinacnog kvaliteta.

avatar
Komreolne
Monday, 22.08.2016
12:13

Katastrofa.Bolje je da smo predali finale i bez igranja presli direktno na dodelu medalja.Amerikanci su poprilicno smuseno usli u mec sa vecim respektom.Ispromasivali su se i proradili tek u drugoj cetvrtini.A mi, brate Bogdan sutira 7-0 u finalu, SUTER EKIPE.Teo gura pod kos, mecki na rupu.Stvarno svatam Novosela.Teo radi na svoju ruku, jeste da je igracina ali je neposlusan.To je dokazao protiv HR kad Sale kaze bez faula a on pravi pri tom prigovara Simonovicu.REprezentativcima zameram los sut za tri, promasene zicere protiv Hr.AUS,SAD.Dosta su se pripremali, profesionalci su, igraju u jakim ligama pitam se kako je moguce toliko promasivati?Protiv AUS su takodje promasivali ali su AUS odigrali najgori mec u istoriji kosarke pa se nije toliko pridavala paznja.Realno smo trebali da se borimo za plasman od 4do6 mesta ali zahvaljujuci taktici smo drugi.Sale je igrao kako je igrala Spanija u grupnoj fazi, pravi vojskovodja.Zaobisao prepreke koje ne bi prosli i dosao do vrha.CESTITAM za srebro jer je to izuzetan uspeh, sigurno izuzetan ali finale je ocaj nad ocajima.

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 22.08.2016
12:06

Pre citanja sledeceg komentara,zamolio bih osobe koje ne prate kosarku da ga ni ne citaju. Srebro na SP i srebro na OI je svakako veliki uspeh i svaka cast na tome,svaka cast i Djordjevicu sto je vratio taj neki duh reprezentacije,ali sa Djordjevicem NIKADA necemo dobiti bitan mec protiv jakog protivnika. Da krenem od ovih OI,dosli smo na iste pobedom protiv Portorika,grupu prosli pobedom protiv Kine i Venecuele,do finala izbacili Hrvatsku i Australiju,sve u svemu za srebro na OI smo pobedjivali 3 ispod prosecne ekipe i 2 solidno/dobre ekipe,da nismo imali selektora isto bi postigli. Sto se SP tice,takodje grupu nikako prosli,izbacili nikada losiju Grcku,neki smesni Brazil i opet imali srece da ne naletimo na Spaniju ili Ameriku pre finala i eto uzmemo srebro ni krivi ni duzni. Hvala Djordjevicu za sve sto si uradio i kao igrac i kao trener,ali ako citas slucajno,ti si trener za mala dela,najtuznije je bilo,pre neki dan slika Pesic,Ivkovic,Obradovic i kao stave Saleta,pa za 40 godina neces dostici njihov nivo

avatar
Sunday, 21.08.2016
23:43

Ma, otkud ce biti zlato. Naravno da ste podbacili, a Nedovic je morao MNOGO vise da igra. Ubuduce ne sme vise Sale da zove Simonovica, Bircevica i Stimca ni na siri spisak za EP jer za ovakvog protivnika, mi moramo da imamo svih 12 igraca, svaka im cast kao ljudima, ali dva ovakva poraza od njih i razlika koja je pretila da dostigne i 50 su vec blago receno sramotna za jednu zemlju kosarke, zao mi je, ali tako je.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 22.08.2016
01:39

Bjelica umesto Birčevića, Marjanović umesto Štimca i neki novi igrač umesto Simonovića (Zagorac, Milosavljević, Dangubić) i mislim da osvajamo Evropsko.

avatar
Monday, 22.08.2016
14:52

Naravno, i Jovic uvek treba da bude na sirem spisku, ali nekako ne bih znao koga da izbacim iz tima, a njega ipak vise vidim kao pleja nego kao bilo sta drugo.

avatar
Monday, 22.08.2016
13:09

Milosavljevic umesto Jovica jer je Gagi ipak pretezno dvojka, a Lucic, Micov ili Zagorac umesto Simonovica. Teodosic, Markovic, Nedovic- Bogdanovic, Milosavljevic (Guduric)- Kalinic, Lucic/Micov/Zagorac- Bjelica, Macvan/Velickovic/Erceg/Jelovac- Jokic, Raduljica, Marjanovic (Milutinov/Musli). Nadam se da cu jednom docekati i ovih 12 igraca.

avatar
mIadenq
Monday, 22.08.2016
08:48