Pomama za Djurentom, on neće kući

Autor: Nikola Miloradović
petak 22.04.2016.
22:42
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih košarkaša na svetu Kevin Djurent postaće slobodan agent na kraju ove sezone, a poslednju tim u nizu koji je zainteresovan za njegove usluge ipak neće imati tu sreću da svoj roster ojača sjajnim šuterom.

Beta/AP Photo/LM Otero
Beta/AP Photo/LM Otero

Povezane vesti

Puno kvalitetnih košarkaša je pred isticanjem ugovora sa svojim klubovima na kraju tekuće sezone. Imena kao što su Derozan, Dramond, Pau Gasol, Al Horford, pa i Lebron Džejms, mada se očekuje da će ipak ostati u Kavsima i ubuduće, imaju odrešene ruke u izboru sredine za narednu sezonu. Neki će ostati tu gde jesu, a neki će ipak nastaviti dalje.

Što se tiče onog o kome se najviše priča, a to je definitivno Kevin Djurent, još uvek nije poznata njegova odluka. Zna se samo da je lista zainteresovanih klubova za njegove usluge, podugačka. Pominjani su Boston Seltiksi, ukoliko Djurent reši da se odmori od zapada i pređe na istok, Los Anđeles Lejkersi, koji sada imaju veliku "rupu" u seleri kepu odlaskom Kobija Brajanat u penziju, San Antonio Sparsi i Golden Stejt Voriorsi, za koje se svi nadamo da neće biti nova destinacija sjajnog poentera jer će liga izgubiti na zanimljivosti, a najnoviji kandidat za njegov potpis su i Vošington Vizardsi.

Vizardsi su načinili i prvi korak ka dovođenju Djurenta u svoje redove, za razliku od ostalih ekipa. Na mestu šefa struke naredne sezone biće Skot Bruks, stari Djurentov poznanik.

Durent Brooks

Bruks je sa mesta trenera Oklahoma Siti Tandera, od Kej Dija i Vestbruka napravio jedne od najboljih igrača lige. Zasluge mu pripadaju i za razvijanje Serža Ibake, još jednog od kanidata za najboljeg igrača lige Džejmsa Hardena, pa i za "klesanje" Redžija Džeksona u jednog od najboljih plejmejkera lige. Odnos između Djurenta i Bruksa je zaista sjajan, ali prema poslednjim informacijama "trojka" OKC-a odbila je prelazak u glavni grad SAD. Naime, Vošington je ujedno i rodni grad Kevina Djurenta, a upravo je to razlog iz kog krilni košarkaša ne želi da obnovi saradnju sa Skotom Bruksom.

Bilo bi to ostvarenje sna za sve ljubitelje košarke iz glavnog grada Sjedinjenih Država. Džonu Volu, Bredliju Bilu i mladom Otu Porteru, koji je ove sezone pokazao da ga čeka dobra karijera, u ispomoć bi pristigao nezaustavljivi Djurent, koji je ove sezone na 63 vezana meča imao više od 20 poena po utakmici. Bila bi to paklena ekipa, ali na veliku žalost franšize iz Vošingotna, to se neće dogoditi.

Djurent je izjavio da ne želi da se vraća u svoje rodno mesto, jer bi to bio preveliki pritisak za njega.

Kako je odbio Vizardse, videćemo koga će usrećiti i automatski ga načiniti jednim od kandidata za osvajanje lige. Do tada nam ostaje da pomno pratimo razvoj situacije u prvoj rundi plej-ofa NBA lige, a detaljan izveštaj sa sinoćnjih mečeva možete pogledati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AfricaLoF
Saturday, 23.04.2016
13:40

Mogu ga zamisliti u Golden Stejtu, iako tamo pored Karija sigurno ne bi bio najveca zvezda, ali Durent nije jedan od onih egocentricnih, tako da mu to ne bi smetalo. Posto se pominje napad na prsten, logika kaze da najvecu sansu ima upravo za Golden Stejtom i naredne sezone.

avatar
mosala1983
Saturday, 23.04.2016
21:16

Kari bi bio veca zvezda? Da da kako da ne!

avatar
AfricaLoF
Saturday, 23.04.2016
22:10

Ne, kako da da. ;) nSalim se malo. Kari je svakako trenutno najveca zvezda, ne samo Golden Stejta. Zasluzio je tu titulu.

avatar
Brat Pogba
Saturday, 23.04.2016
09:31

Zasto Djurent kad je Durent?!?! I nikad ne bih prezalio odlazak Durenta u drugi klub, on bi trebalo da ceo zivot ostane i Oklahomi, i da osvojimo taj prsten vise :)

avatar
Butcher_of_Blaviken
Saturday, 23.04.2016
08:43

Дјуренту дати Кобијеву плату а Хорфорду Хибертову и постава Лејкерса у следећој сезони би већ личила на нешто: Расел, Кларксон, Дјурент, Рендл, Хорфорд.

avatar
Markos Pavlovic
Saturday, 23.04.2016
00:16

Pazite sta vam kazem, tu ce Pat Riley lepo umesati svoje prste, ko ne zna tog sratog lisca...(nadam se da znate na sta ciljam, tacnije na koji tim ciljam)

avatar
superfrankielamps
Friday, 22.04.2016
23:22

Ma cu bio bi preveliki pritisak, svako bi volio da igra u rodnom gradu, nego su Vizardsi uvijek bili i bice krs ekipa, a on sigurno trazi nesto gdje se ima plan da se ide na prsten..Po meni, on ide ili u Seltikse ili u Lejkerse. Ono sto je sigurno je da ce Lejkersi uzeti dobrog pika i jos jednog ili mozda cak i 2 superstara, sto ih cini veoma opasnom ekipom..Po meni je najveca sansa da Durent ode u jezerase. On je trenutno najbolji igrac u ligi, mislim da ce eksplodirati cim se rastane od Vestbruka, jer ga ovaj gusi i nijedna ekipa sa Vestbrukom ne moze uspjeti, jer covjek ne radi ono sto treba da radi jedan plejmejker.

avatar
ludjak
Saturday, 23.04.2016
00:30

nije lider durant, nema tu mentalnu stranu, skroman je previse, jednostavno nije lider, treba mu neko ko ce sve gurati... vidis da je i u OKC vestbruk preuzeo tu ulogu....

avatar
superfrankielamps
Saturday, 23.04.2016
20:22

To i jeste problem OKC-a po meni... Kad bi Durent igrao sa nekim normalnim plejmejkerom koji prvo gleda da asistira , mislim da bi to bila dobitna kombinacija, jer je Durent ubica.

avatar
Aleksandar Stojanovic
Saturday, 23.04.2016
02:00

Seltiksi imaju par visoko rangiranih pikova koje su dobili od Bruklina (ne znam tacno koliko), plus Durent. Ako uzmu dobrog centra na draftu, tj ako postoji neko ko je kao Bruk Lopez, Dramond, Hauard, da zna da digne ruke, igra odbranu i pokupi lopte, zeleni ce uz Ajzeu, Evana, Bredlija, Kelija, Kraudera i tih par pikova i nadam se Durenta moci da pociste GS sa 50% snage...sad vec igraju kao pusteni s lanaca :D samo ih pratim, nisam neki strucnjak, al to je neko moje misljenje :D

avatar
Spezia Calcio 1906
Friday, 22.04.2016
23:13

nadam se da ostaje u OKC, i on i Russ, steta da su zadrzali Bradonju mogli su biti dinastija sa nekoliko titula, realno tu je cela fransiza ispala glupa, al dobro igraju ok ove sezone nadam se da mogu do finala zapada pa sta bude tamo...

avatar
Coach S
Saturday, 23.04.2016
00:22

Ekipa koja ima Vestbruka i Hardena nikako ne moze biti kandidat za titulu. Jednostavno previse rupa u odbrani.

avatar
ACM<3
Saturday, 23.04.2016
15:16

To su price....Njih trojica jesu svi sjajni igraci,ali sva trojica igraju istu ulogu u timu i to ne moze nikako da uspije...Ljudi ne shvataju da Harden ne bi bio ovaj Harden da nije otisao iz Oklahome....Imas djurenta i vestbruka koji resetaju i ne vidim sta bi tu imao jos i harden da trazi koji je iskljucivo napadac,a svi znamo odbranu kako igra...Logika trejdovanja Hardena je svasvim jasna,ali je oklahomina greska sto im potezi nakon toga nisu bili kako treba ...

avatar
Mario Götze - Return
Friday, 22.04.2016
23:12

Ostani u Oklahomi...

avatar
marecareee
Friday, 22.04.2016
22:53

Ide u Lejkerse

avatar
Koris
Friday, 22.04.2016
22:53