Poluvreme - Srbija vodi, Bogdan blista, Crnogorci ''tvrd orah''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.08.2017.
21:47
Izvor: Sportske.net

Za razliku od sinoćnjeg duela sa Grcima, Đorđevićevi ''Orlovi'' večeras vode neizvesnu borbu protiv selekcije Crne Gore.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

''Trofej Beograda'' večeras se završava utakmicom između Srbije i Crne Gore, a posle prve dve četvrtine rezultat je 46-37.

Od samog starta meča, izabranici Boše Tanjevića ''pokazali su zube'' našem timu i potvrdili da ih sinoćnja više nego ubedljiva pobeda ''Orlova'' protiv Grčke nije uplašila.

Igralo se koš za koš tokom većeg dela prve četvrtine, ekipe su se smenjivale u minimalnom vođstvu, a prvu osetniju prednost Crna Gora je stekla u samom finišu prve deonice, kada je povela sa 24-19.

Početkom druge, njihova prednost je za nijansu još više uvećana, bili je 29-23 za njih, a onda na scenu stupa Dragan Milosavljević koji vezuje pet poena, da bi potom Stefan Birčević poentirao za preokret - 30:29 za Srbiju.

Bio je to početak serije Đorđevićevog tima, koji nešto kasnije stiže i do ''plus šest'' - 38:32 posle trojke Bogdanovića.

To nije bilo sve, na minut i 13 sekundi do poluvremena, Bogdanović sa linije penala uvećava na 43-35, i tada je postalo jasno da će Srbija na odmor otići sa prednošću. Uz ''2+1'' u samom finišu druge četvrtine, Bogdanović uvećava i na još ubedljivijih 46-37.

Bogdanović sa 15 poena je i najefikasniji u našem timu, a prati ga Birčević sa 10.


-
- -

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke