Pojačala se Barsa, Musli dobio konkurenciju u Unikahi

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 16.01.2017.
11:50
Izvor: Sportske.net

Španski košarkaški klubovi Barselona i Unikaha angažovali su pojačanja za drugi deo sezone.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Katalonci od početka sezone muku muče sa povredama igrača i zbog toga su već morali da reaguju na tržištu, a ovoga puta su konkurenciju pojačali na unutrašnjim pozicijama.

Novi član Barselone postao je Brazilac sa španskim pasošem Vitor Faverani (28, 211 cm) koji može da odigra na pozicijama "četiri" i "pet".

Momak rođen u Porto Alegreu stigao je u Barselonu iz redova Mursije za koju je nastupao od početka tekuće sezone. U karijeri je još igrao za Unikahu, Saragosu, Valensiju, a u sezoni 2013/2014 branio je boje Boston Seltiksa.

Zbog povrede meniskusa levog kolena Vitor Faverani vejvovan je u decembru 2014. godine, pa je u 2015. godini četiri meseca proveo u Makabiju iz Tel Aviva.

Pojačanje je pored Barselone dobio još jedan španski klub. Na centarskoj poziciji pojačala se Unikaha iz Malage koja je angažovala dosadašnjeg člana Anadolu Efesa.

Bosanac sa slovenačkim pasošem Alen Omić (24, 216 cm) vraća se u Španiju nakon nekoliko meseci provedenih u Istanbulu pošto je sa Anadolu Efesom dogovorio sporazumni raskid ugovora.

Alen Omić je sa Unikahom dogovorio saradnju do kraja godine i biće konkurencija našem Dejanu Musliju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke