Pogled ka Riju - Košarkašice počele pripreme za EP!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.04.2015.
20:24
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu, a zatim otputovala na Zlatibor, na startu priprema za Evropsko prvenstvo.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Od 11. do 28. juna Rumunija i Bugarska biće domaćini Evropskog prvenstva za košarkašice, gde će jedan od aktera biti i reprezentacija Srbije.

O značaju ovog takmičenja dovoljno govori činjenica da će Evropsko prvenstvo biti ujedno i kvalifikaciono za plasman na Olimpijske igre 2016. godine.

Selektor Marina Maljković je na današnjem okupljanju prozvala 14 reprezentativki, koje će se narednih dana pripremati na Zlatiboru. To su: Tamara Radočaj, Aleksandra Crvendakić, Kristina Topuzović, Nevena Jovanović, Sanja Mandić, Danijel Pejdž, Jefimija Karakašević, Saša Čađo, Aleksandra Stanaćev, Milica Dabović, Dajana Butulija, Ana Dabović, Biljana Stjepanović i Jovana Vukoje, dok će se kasnije priključiti i Sara Krnjić, Tijana Ajduković, Jelena Milovanović i Jelena Maksimović.

Tokom ove prve faze priprema, reprezentacija Srbije će odigrati i dve kontrolne utakmice, protiv Crne Gore, 6. i 8. maja.

''Po svim prognozama ovo će biti najjače Evropsko prvenstvo u poslednjih 10-15 godina. Sve selekcije, uključujući i nas, koje nisu imale strane igračice sada ih imaju. Ceo plan priprema od strane Košarkaškog saveza je odrađen na vrhunski način, čak puno bolje od nekih selekcija koje su ispred nas.

Mi zato moramo da iskoristimo svaki dan u predstojećem periodu na najbolji način, da vredno radimo, kako bi 9. juna kad krenemo na prvenstvo bili maksimalno spremni''
, izjavila je selektor Marina Maljković.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke