Podgorica na nogama - Može li Budućnost u Evroligu?

Autor: Beta Beta
utorak 21.04.2015.
14:41
Izvor: Beta

Dve ''meč lopte'' su Podgoričani već propustili u Zagrebu, sutra ih očekuje rasplet - da li će posle 12 godina uspeti da se plasiraju u elitno evropsko društvo?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Trener košarkaša Budućnosti Igor Jovović rekao je danas da očekuje da će u odlučujućem meču polufinala plej-ofa Jadranske lige između njegove ekipe i Cedevite trijumfovati tim koji bude "mirnije glave".

"Ovo je iscrpljujuća serija, jer se igra u kratkom vremenskom periodu, gde je ogromna potrošnja i fizička i mentalna i ekipa koja bude mirnije glave, sigurno da će na kraju trijumfovati. Svi mečevi, izuzev trećeg, bili su dosta neizvesni", rekao je Jovović, preneli su crnogorski mediji.

Košarkaši Budućnosti su posle prva meča odigrana u Podgorici vodili sa 2:0 u polufinalnoj seriji Jaranske lige, ali je Cedevita izjednačila na 2:2 u Zagrebu.

Odlučujuća, peta utakmica igra se sutra od 18.30 u Podgorici.

"Očekujemo tvrdu utakmicu, protiv kvalitetnog tima i nadam se da će publika biti naš šesti igrač svih 40 minuta, da će nam dati potreban vetar u ledja. Ono što mogu da obećam da ćemo ostaviti sve na terenu, a videćemo za šta će to biti dovoljno. Ovo je šansa je da se Evroliga posle 12 godina vrati u Podgoricu, bićemo spremni da damo sve od sebe u svakom momentu",
kazao je Jovović.

Cedevita je u duelima na svom terenu čestim izmenama držala visok ritam.

"Moramo da budemo sa svih 12 igrača iznad naših mogućnosti. Cedevita je sjajan tim, koji sa rotacijom i igračima sa klupe, sa ogromnim iskustvom, dosta puta menja ritam i pravi probleme. Svi igrači moraju bii na 1.000 odsto. Moramo da budemo konkretniji u šutu za tri poena, da svi igrači budu na najbolji mogući način na terenu i da ostavimo srce na parketu. U tim okolnostima mogli bismo da se nadamo trijumfu", naveo je Jovović.

Na pitanje da li se boji arbitara pred odlučujući duel, trener Budućnosti je rekao da su sudije "odradile dobar posao i da nema razloga da tako ne bude i u poslednjem meču u Podgorici".

Centar Budućnosti Darko Planinić je obećao maksimalnu borbu od prvog do poslednjeg minuta.

"Ulog je veliki, želimo da slavimo pred našim navijačima. U svoje, ali i u ime svojih saigrača, mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da pobedimo i na kraju slavimo finale i plasman u Evroligu", rekao je Planinić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke