Počinje rasplet - Partizan u borbi za "uknjižene" bodove (20.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.01.2017.
13:00
Izvor: Sportske.net

Utakmicama jedanaestog kola grupne faze FIBA Lige šampiona počeće rasplet u borbi za plasman u eliminacije. Košarkaši Partizana pred teškim zadatkom, moraju da uknjiže "unapred upisanu" pobedu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Četiri kola ostalo je do kraja grupne faze takmičenja u FIBA Ligi šampiona i slobodno možemo da konstatujemo da mečevi 11. runde označavaju početak raspleta u borbi za eliminacije.

Košarkaški klub Partizan NIS nalazi se u dobroj poziciji uoči poslednje četiri utakmice u Grupi E pošto sa skorom 6-4 ima odličnu osnovu kada je borba za plasman u osminu finala u pitanju.

Za kalkulacije je još uvek rano, ali nije teško zaključiti da crno-beli moraju da dobiju večerašnju utakmicu ukoliko žele da nastave borbu za vrh tabele i eventualno izbegavanje dvomeča šesnaestine finala.

Jedina izvesna stvar u Grupi E jeste da večerašnji rival crno-belih ne može u dalji tok takmičenja i zbog toga je duel sa Solnokom posebno specifičan.

Vicešampion Srbije slavio je u Mađarskoj sa 70:55 ali je mađarski klub u međuvremenu napravio promene u rosteru što u kombinaciji sa kadrovskim problemima crno-belih poziva na oprez.

"Nema mesta nikakvom opuštanju ili 'unapred upisanim bodovima', jer ako ne uđemo maksimalno spremni za borbu, ništa dobro iz toga ne može da se dobije" poručio je Aleksandar Džikić uoči večerašnje utakmice.

Partizan, dakle, večeras treba da osvoji bodove koji su "unapred uknjiženi", a poznato je da u takvim situacijama opuštanja ne sme biti.

Dodajmo još da će direktan plasman u 1/8 finala obezbediti prvoplasirane ekipe iz pet grupa, kao i tri najbolje drugoplasirane. Još dva drugoplasirana tima sa slabijim učincima, trećeplasirani, četvrtoplasirani i četiri najbolja petoplasirana tima igraće u 1/16 finala.

Utakmica 11. kola grupne faze FIBA Lige šampiona između Partizana i Solnoka počinje u 20 časova, a direktan prenos obezbeđen je na prvom kanalu TV Arena Sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke