Počinje ABA liga!

Autor: Janko Glavonjić
petak 03.10.2014.
16:54
Izvor: Sportske.net

ABA liga počinje večeras, a otvaraju je Crvena zvezda i Levski. Danas igraju i prošlogodišnji šampion Cibona, koja dočekuje Union Olimpiju.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Nova sezona ABA lige počinje danas. Srbija, kao i prošle sezone, ima četiri predstavnika. Radnički je, zbog velikih finansijskih problema, odustao od takmičenja u ovoj sezoni, pa je njegovo mesto preuzeo Metalac iz Valjeva, dok su ostala tri predstavnika Srbije, Mega, Partizan i Crvena zvezda.

Mega će i ove sezone biti poligon za razvoj mladih, perspektivnih igrača, od kojih se u budućnosti očekuje da obuku i dres reprezentacije Srbije. Tim je promenjen, neki od najboljih igrača poput Veličkovića, Varde, Micića su otišli iz kluba, pa će ove sezone tim biti još mlađi. Najstariji igrač biće pridošlica iz Banvita, Dušan Čantekin (nekada Gavrilović), koji ima 24 godine i igra na poziciji centra.

Metalac će, čini se, biti zadovoljan ako izbegne poslednje mesto u ligi u svojoj debitantskoj sezoni. Ljubičić se vratio, Boris Bakić i Nikola Jevtović koji su i prošle sezone igrali ABA ligu, kao i Slobodan Dunđerski i Nikola Otašević bi trebalo da nose igru ovog tima ove sezone.

Crvena zvezda i Partizan očekuju sa različitim raspoloženjem novu sezonu. Crvena zvezda očekuje da zabeleži sigurnu pobedu protiv Levskog na startu ligu, dok Partizan gostuje Solnoku, koji im je i protekle u dve godine bio jako nezgodan rival, a neizvesno je da li će nastupiti u punom sastavu.

Besparica i problemi sa neisplaćenim zaradama pritiskaju našeg šampiona i opšta je ocena da je Partizanu potrebno još par pojačanja kako bi bili na svom očekivanom nivou. Ipak, jedno je sigurno - Partizan će i ove godine odlikovati velika borbenost i želja za pobedom, što će možda nadoknaditi nedostatak kvaliteta na koji su Grobari navikli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke