Po Teovim notama - 'Armija' na korak od F4

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.04.2017.
21:01
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Evrope nalazi se na korak od plasmana na fajnal-for elitnog takmičenja nakon drugog trijumfa nad Baskonijom.

Epa/Maxim Shipenkov
Epa/Maxim Shipenkov

Povezane vesti

Košarkaški moskovskog CSKA stigli su na korak od plasmana za završni turnir Evrolige, nakon novog trijumfa nad Baskonijom u okviru četvrtfinalne serije plej-ofa elitnog takmičenja.

"Armejci" su u drugoj utakmici koju su odigrali na domaćem parketu savladali španskog predstavnika rezultatom 84:82 (21:20, 19:15, 29:23, 15:24) pa će već narednog utorka imati prvu šansu da overe plasman na fajnal-for.

Moskovski sastav je kontrolisao situaciju na parketu sve do same završnice, ali je Baskonija uspela da uhvati priključak i unese dramu u drugi duel dva tima.

Rodrig Bobua uspeo je da pogodi trojku na 12 sekundi pre kraja i da donese izjednačenje gostima, ali je Kajl Hajns ofanzivnim skokom posle promašene trojke Miloša Teodosića iznudio faul i potom sa linije penala doneo trijumf ekipi CSKA.

Ekipu Dimitrisa Itudisa do druge pobede u seriji vodio je kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić koji je večeras postigao 16 poena i upisao 8 asistencija.

Dvocifren poenterski učinak u domaćem sastavu ostvarili su još samo Nando De Kolo (10 pts, 3 as) i Kajl Hajns (10 pts, 3 sk).

U redovima gostujućeg sastava izdvojio se Rodrig Bobua sa 21 poenom i 5 asistencija, a pratili su ga Kim Tili (10 pts, 9 sk) i Čejs Badindžer (12 pts, 6 sk).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke