Plej-of u 'zmajevom gnezdu' (21.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 10.01.2015.
13:24
Izvor: Sportske.net

Najtrofejniji klub u istoriji regionalne košarkaške lige u subotu nastavlja seriju 'najvažnijih utakmica'. Posle serije od tri vezana trijumfa Partizan NIS u direktnom duelu sa Olimpijom ima šansu da izbaci "Zmajčeke" iz trke za plej-of.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Pre samo dvadesetak dana kada je Budućnost slavila u "Pioniru" u poslednjem kolu prvog dela sezone činilo se da šestostruki šampion ABA lige neće biti u stanju da se izbori sa vetrenjačama i da će izgubiti trku za plasman u "plej-of".

Tri vezane pobede na startu drugog dela sezone i rezultati koje su direktni konkurenti crno-belih beležili u prethodne dve nedelje doveli su Partizan NIS u poziciju da sam odlučuje o svojoj sudbini.

Uoči večerašnjeg derbi susreta 17. kola ABA lige Partizan zauzima četvrtu poziciju na tabeli sa skorom 9-7 a duel sa Olimpijom mogao bi da bude ključan u borbi za plej-of pošto "Zmajčeki" imaju pobedu manje u odnosu na crno-bele i Cibonu.

Prvi duel dva tima u dvorani "Stožice" završen je ubedljivom pobedom Olimpije rezultatom 87:58 i teško je verovati da će povredama desetkovani Partizan uspeti da nadomesti taj minus zbog čega će primarni cilj biti bilo kakva pobeda na ekipom Aleša Pipana.

Tabela

Olimpija se nalazi u seriji od četiri uzastopna poraza i gostovanje u hali "Pionir" ne dolazi u pravi čas za "Zmajčeke" za koje se sezona lomi u 40 minuta.

Partizan će biti u prednosti utoliko što igra pred domaćim navijačima koji su protiv Cedevite pokazali šta znači pojam "šest igrač".

Povrede su i ovoga puta glavni protivnik tima Duška Vujoševića koji je na konferenciji za medije nagovestio da večeras neće računati na rovitog Eda Murića, dok Saša Pavlović, Milan Mačvan i Milenko Tepić izlaze iz procesa rehabilitacije i nisu u potpunosti spremni za večerašnji susret.

Uprkos svemu, očekuje se da najtrofejniji srpski klub još jednom pokaže svoju snagu, zbije redove kada je najteže i ostvari pobedu koja bi se mogla ispostaviti ključnom za plasman u plej-of ABA lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ali samo vi sektasi
Saturday, 10.01.2015
14:27

NAPRED PARTIZAN!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 10.01.2015
15:53

Kao što sam i pričao kad smo bili iza Olimpije 2 pobede, tako pričam i sad: Idemo na Play off !!! možda i sa 3. pozicije ako počnemo da ređamo pobede.

avatar
Ali samo vi sektasi
Saturday, 10.01.2015
16:49