Pitomi "Grizliji", Horford čuva domaći teren!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 14.05.2015.
07:34
Izvor: Sportske.net

Voriorsi namestili ruku i zaigrali odbranu, Memfis nije imao nikakvu šansu u zalivu. Polu Pirsu se učinilo da će se opet poslednji smejati, Al Horford se potrudio da ne bude tako!

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

U pravom trenutku Golden Stejt je našao "mojo", bekovski tandem je proigrao, Voriorsi su odigrali sjajnu odbranu, nije lako pobediti "Grizlije" njihovim oružjem.

Rekord karijere u plej ofu za Stefa Karija, kada su ukradene lopte u pitanju, oteo ih je šest rivalu, dodao je 18 poena, uz 7 skokova i 5 asistencija. Ovoga put pomoć nije izostala od "brata" po oružju, Klej Tompson je ubacio 31 poen, pa su Voriorsi i pored sporijeg starta stigli do dragocene pobede i koraka do velikog finala. Sve je bilo gotovo na startu poslednjeg perioda kada je Golden Stejt poveo sa 24 razlike, u "Orakl Areni" je bila slavljenička atmosfera, osećao se onaj duh iz regularne sezone kada je tim iz Kalifornije gazio redom.

Golden State Warriors guard Stephen Curry reacts after scoring during the first half of Game 5 in a second-round NBA playoff basketball series against the Memphis Grizzlies in Oakland

Kod Memfisa Gasol 18 poena i 12 skokova, Rendolf 13, uz 10 uhvaćenih lopti, dozvolili su rivalu da ubaci 14 trojki, to je bio uvod u poraz. Nedostajao je Toni Alen, Džef Grin i veteran Karter jednostavno nemaju potrebnu energiju da odigraju tako čvrstu odbranu.

Sada su "Grizliji", posle vođstva, na korak od eliminacije, ali neće se predati, imaju šansu da se vrate u Kaliforniju na majstoricu, ako dobiju šest meč, u Tenesiju u petak.

Dramu u Atlanti obeležio je Al Horford, uspeo je da stigne do ofanzivnog skoka i dotuče Vašington, Houksi vode sa 3:2, i u najgorem slučaju igraće majstoricu za konferencijsko finale kod kuće.

Washington Wizards' John Wall

U redovima gostiju ponovo smo videli Džona Vola, vratio se nakon povrede u prvom meču serije. Ubacio je 15 poena, imao 7 asistencija, 4 ukradene lopte, čnilo se da će on i Bil presuditi najboljem timu Istoka u regularnoj sezoni, ali na kraju su se radovali Houksi.

U turbulentnoj poslednjoj četvrtini, Atlanta je prvo bila sedam minuta bez koša, pa je napravila seriju poena, da bi ponovo izgubila ritam. Kada je Pol Pirs pogodio trojku i doveo Vizardse do prednosti osam sekundi pre kraja, činilo se da će legendarni veteran ponovo doći glave domaćinu.

Atlanta Hawks' Al Horford grabs a rebound before putting it back up for a layup to score the game winning shot in the final seconds of Game 5 of the second round of the NBA basketball playoffs against the Washington Wizards Wednesday

Ali, posle akcije Šredera ničiju loptu je pokupio Horford, ubacio lake poene, završio je sa 23, uz 11 skokova, ovi su bukvalno zlatni, Atlanta je uspela da dobije utakmicu.



Pero Antić je ubacio 4 poena i imao 3 skoka u trijumfu Houksa.

Serija se seli u prestonicu u petak, eventualna majstorica je u Džordžiji u ponedeljak.

Atlanta-  Vašington 82:81 (3:2)
Golden Stejt - Memfis 98:78 (3:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke