Pirsov način, Memfisov "katenaćo"!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 10.05.2015.
08:51
Izvor: Sportske.net

Domaći timovi dobili treće mečeve u prestonici, odnosno Tenesiju. Pol Pirs rešio dramu, znate i sami kako pobeđuje Memfis!

Beta/AP Photo/John Bazemore
Beta/AP Photo/John Bazemore

Povezane vesti

Pre dve večeri Derik Rouz, sinoć Pol Pirs. Akcija Vašingtona je nacrtana dan ranije na treningu Vizardsa, za čovek koji je bio sposoban da reši ovakve zagonetke u nešto manje od dve decenije.

Pol Pirs je pogodio sa sirenom za pobedu Vašingtona i vođstvo od 2:1.

Šut je bio težak, lopta se od table odbila u koš, a Pirs se nasmejao na konstataciju Denisa Šredera da je u pitanju čista sreća.

"Mlad je momak, nije to video u proteklih 17 godina"
, rekao je legendarni košarkaš koji je osvojio prsten 2008. sa Bostonom.

Videli smo dramu, iako se činilo da će domaćin lako stići do pobede. Vašington je imao 21 poen prednosti desetak minuta pre kraja, ali su onda serijom 17:0 Houksi uspeli da se spuste na jedan posed. Majk Muskala je 14 sekundi pre kraja pogodio trojku za izjednačenje. Na kraju ipak, zaobilaznim putem, tim iz prestonice, bez svog lidera Džona Vola stiže do trijumfa.



Bredli Bil je ubacio 17 poena i imao 8 asistencija za domaće, Poljak Gortat uz 14 poena, uhvatio 8 lopti.

Na drugoj strani Tig 18 poena, koliko je dao i Nemac Šreder. Pero Antić je počeo u petorci umesto Milsapa, dao je jedno bacanje i imao jedan skok. Odigrao je 15 minuta, a bio je starter jer je Milsap bolestan. Ipak Ol-Star krilo Houksa je kasnije ušao na teren i nije pokazao puno.

I Memfis je materijalizovao brejk, poveo sa 2:1 protiv Voriorsa.

"Grizliji" su uspeli da obore Golden Stejt još jednom na svom terenu, a najbolji tim regularnog dela nije imao rešenje za gvozdenu odbranu i "tornjeve" Rendolfa i Gasola.

Nji dvojica su ubacila 43 poena, imala zajedno 23 skoka. Memfis je spustio goste iz Kalifornije na 89 poena, oni bi voleli da uvek igraju ovakve mečeve, uvukli su Voriorse u svoj način vođenja utakmice, ishod je mogao biti samo jedan.

Warriors Grizzlies Basketball

Voriorsi su loše šutirali 6 od 26 za tri poena, Kari je ubacio 23, ali uz loš procenat šuta, trojke 2 od 10. Inače, statistika kaže da Memfis retko gubi utakmicu broj "3" u serijama. U ovoj deceniji oni imaju skor 7-2 u tim slučajevima, 6-1 kod kuće.

Uspeli su da ostvare prednost u poenima u reketu, 46:32, a iz 17 grešaka na koje su naterali rivala dali su 22 poena. Na poluvremenu je bilo 55:39, to je tek drugi put u sezoni da su Voriorsi na poluvremenu postigli manje od 40 poena.

U odbrani blista Toni Alen, maltretira Kleja Tompsona, u proseku krade velike 4 lopte po meču.

Naredni meč, opet u Tenesiju je ključ, pobeda bi "Grizlije" dovela na korak od zapadnog finala, mnogi veruju da će njihovo iskustvo presuditi u ovoj seriji.

Vašington - Atlanta 103:101 (2:1)
Memfis - Golden Stejt 99:89 (2:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mesi G.O.A.T.
Sunday, 10.05.2015
10:49

Odične utakmice ali ipak mislim da će Golden stejt dobiti ovu seriju,možda neće osvojiti titulu ali finale konferencije je maksimum sto im predvidjam.Dobra su ekipa i imaju velike igrače ali nemaju iskustvo.Kari nije toliko veliki igrač da moze da rijesava utakmice sinoc je imao katastrofalan sut 2-10 za tri i previse forsira trojku.Nekako bih najvise volio da Čikago uzme titulu zbog Rouza koji ima dosta neserece sa povredama a i dobar je momak.

avatar
D.Green4 Black&White
Sunday, 10.05.2015
15:51

Kakav igrac Paul Pierce 34 majko mila...covek ima 38 godina :D Cepaj matori.. Pearce caled Gandalf :D

avatar
Aleksandar Riđošić
Monday, 11.05.2015
16:07

Nema sanse ,prognozirao sam Memfis u finalu na pocetku sezone. Jedini tim koji kad stavi odbranu zatvori i G.S. koji je imao 110 poena u proseku u sezoni. Ako pak prodju Memfis i Hjuston i Klipersi na poene sa Variorsima nemaju sanse,tako da ili ispadaju sad ili idu u finale. A finale svakako osvaja pobednik serije Klivlend Cikago. Mozda Memfis moze da se nosa i sa jednim i drugim,ali ovi ostali sa zapada ne. Najzanimljivji plejof u zadnjih 5,6 godina. Cikago za mene i pored ovog poraza za sad najveci favorit :D

avatar
Mesi G.O.A.T.
Sunday, 10.05.2015
21:15

Ma Pirs doktor košarke,sa kakvim samopouzdanjem igra u 38.godini to je nevjerovatno.