Pipan: "Partizan je uvek favorit u 'Pioniru'!"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.01.2015.
17:33
Izvor: Sportske.net, union.olimpija.com

Trener košarkaša Olimpije Aleš Pipan izjavio je da je šampion Srbije uvek favorit kada igra na domaćem terenu te da će njegovi izabranici morati da daju svoj maksimum ukoliko žele da izvuku povoljan rezultat u derbiju 17. kola ABA lige.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Verovatno najinteresantnija utakmica 17. kola ABA lige igra se u subotu u hali "Pionir" gde će domaći Partizan ugostiti ekipu Olimpije, direktnog rivala u borbi za plasman u plej-of.

Prvi ovosezonski susret dva tima završen je ubedljivom pobedom "Zmajčeka" rezultatom 87:58 ali trener slovenačkog sastava Aleš Pipan veruje da je Partizan u velikoj meri popravio formu i da u sutrašnji meč ulazi kao favorit.

"Partizan je uvek favorit kada igra na domaćem terenu u ABA ligi. Beograđani su angažovali kvalitetna pojačanja nakon naše prve utakmice i značajno popravili učinak u jadranskoj ligi" rekao je Pipan.

Košarkaši Partizana trenutno dele četvrtu poziciju na tabeli sa ekipom Cibone koja ima isti skor kao crno-beli (9-7), dok Olimpija zaostaje za pomenutim ekipama pošto ima pobedu manje.

"Ako želimo pobedu u Beogradu moraćemo da pokažemo dobru partiju, agresivnu igru u napadu i odbrani sa posebnim akcentom na skok. Želim da moji igrači pokažu visok nivo energije i koncentracije i da svako ko izađe na teren pruži više od onoga što može kako bi ekipa ostvarila povoljan rezultat u 'Pioniru'" zaključio je Pipan.

Košarkaši Olimpije nalaze se u očajnoj rezultatskoj seriji pošto su poslednji trijumf u ABA ligi ostvarili pre mesec dana u duelu sa Levskim.

Na megdan zahuktalom Partizanu "Zmajčeki" izlaze posle četiri vezana poraza od Krke, Cibone, Cedevite i Crvene zvezde Telekom.

Derbi susret 17. kola ABA lige između Partizana NIS i Union Olimpije zakazan je za subotu sa početkom od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke