Petar Aranitović - Da li je ovo njegova sezona?

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.11.2015.
20:02
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Mladi košarkaš Partizana Petar Aranitović pruža odlične partije ove sezone u dresu Partizana i konačno potvrđuje svoj talenat na velikoj sceni.

abaliga.com/Igokea/Nenad Vuruna
abaliga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Mnogi navijači Partizana su mišljenja da je talentovani bek crno-belih i prošle sezone zasluživao veću šansu u prvom timu, poput sadašnjeg kapitena Vanje Marinkovića, ali trener Duškko Vujošević mu tu priliku nije pružio.

Ove sezone je, iz poznatih razloga, Partizan značajno podmladio i tim i stručni štab, a novi trener Petar Božić ima dosta poverenja u Aranitovića, koji mu iz meča u meč to vraća na najbolji način.

Talentovani košarkaš se već nameće kao jedan od glavnih aduta aktuelnog sastava Partizana, a šut za tri poena se pokazuje kao njegovo veliko oružje.

Ipak, Aranitović ne želi da ga smatraju samo ''trojkašem''.

''Šut za tri poena jeste jedna od jačin strana u mojoj igri, ali se nikako ne oslanjam samo na njega, već i na prodor i ostale elemente u igri. Svakodnevno radim na individualnom usavršavanju, vredno treniram i konsultujem se sa stručnim štabom o svim pojedinostima.

Verujem da su dobre partije i plod tog individualnog rada sa trenerima Božićem, Kecmanom i Avdalovićem, pogotovu jer su sva trojica u igračkoj karijeri igrali na sličnoj poziciji kao i ja'', izjavio je Aranitović u intervjuu za sajt ABA lige.


On je dodao i da mu je mnogo značilo to što je mogao da trenira sa takvim igračima poput Bogdanovića, Pavlovića, Milosavljevića i da je od njih mnogo naučio prošle sezone.

''Ipak, ne želim da bilo koga kopiram, već da nadograđujem svoju igru i na najbolji mogući način ispunim svoj igrački potencijal.'', istakao je Aranitović.

Pred Partizanom je težak zadarak da se do kraja sezone priključi ekipama u vrhu tabele, ali Aranitović je uveren u dalji napredak njegovog tima.

''Verujem da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu i da ćemo na kraju sezone moći sa ponosom da kažemo kako smo mnogo napredovali u igri i tako stvorili osnovu za velike domete u narednim godinama. Iako su navikli na trofeje, uveren sam da će naši navijači prepoznati naše zalaganje i na kraju sezone biti zadovoljni našim učinkom'', zaključio je Aranitović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
noname
Tuesday, 10.11.2015
21:46

vrlo brzo imacemo novog B.Bogdanovica, sledece godine decko ce da bude lider novog partizana! A Vrabac novi Milosavljevic!

avatar
Christian Rosenkreutz
Wednesday, 11.11.2015
11:25

Svi prozivaju Vrapca, ali taj covek ima nestvaran potencijal, nesto kao Veseli pre par godina, samo da postane sigurniji i da sto vise bezba zavrsnicu i bice to odlican igrac za ABA ligu i evropu ako budemo igrali.

avatar
noname
Thursday, 12.11.2015
02:05

kod njega je bas primetna trema i nesigurnost toliko da bode oci, ali posle jedne ozbiljne sezone i dobre minutaze sredice se on, nadam se! Zivi bili pa videli!