Peta runda Evrolige u brojevima

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 07.11.2016.
19:30
Izvor: Sportske.net

Videli smo prvi poraz Fenera, okršaj Tea i Spanulisa, kao i neverovatan preokreta Darušafake u Kaunasu.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

U petoj rundi Fener je doživeo prvi poraz ove sezone. Savladani su od strane Uniksa iz Kazanja, Kit Lengford je bio nezaustavljiv sa 28 poena, on je trenutno i najbolji strealc Evrolige sa 24,8 poena po utakmici.

Jedina neporažena ekipa je i dalje moskovski CSKA, koji je u petoj rundi savladao Olimpijakos. U centru pažnje bio je duel plejmejkera obe ekipe, kako su Teodosič i Spanulis najbolji asistenti Evrolige i među najboljima svih vremena u ovom takmičenju. Podelili su po pet asistencija u direktnom okršaju.

Darušafaka je upisala čak 35 poena u trećem kvartalu i tako nadoknadila deficit od 11 poena protiv Žalgirisa u Kaunasu, na kraju su izabranici Dejvida Blata i trijumfovali.

Nikos Zizis iz Bamberga je nastavio sa neverovatnim nizom, on je nakon pet kola stoprocentan sa linije penala, pogodio je svih 20 pokušaja.

Najbolji trojkaš Evrolige je Bobi Dikson iz Fenera sa 17 pogođenih trojki i procentom uspešnosti od oko 60 posto. Postigao je četiri troje više od Darijusa Milera, Kita Lengforda, Džastina Dentmona, Džejsija Kerola i Andreja Voronceviča, koji su na drugom mestu sa 13 ubačenih trojki.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke