Pešićev Bajern 'šokirao' Himki

Autor: Lazar Mitrović
četvrtak 26.11.2015.
19:51
Izvor: Sportske.net

Nemački tim zakomplikovao situaciju u grupi A.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Ekipa koju sa klupe predvodi naš stručnjak, Svetislav Pešić, slavila je na teškom gostovanju protiv ekipe  Himkija rezultatom 80-71.

Nemački tim je ušao je bez straha u meč protiv favorizovanog rivala i preuzeo konce igre već na samom početku meča.

Bajern je na samom početku meča pokazao da je došao da se nadigrava, a prednost sa početka meča su održavali tokom skoro čitavog poluvremena, koja je rasla i do plus 14.

Na krilima sjajinih Džona Brajanta, našeg Duška Savanovića, i Paula Cipsera, Nemci su na poluvreme otišli sa zalihom od 12 poena prednosti.

U trećoj četvrtini, košarkaši Bajerna su uspešno čuvali 'kapital' stvoren u prvom delu igre, i nisu dozvoljavali ekipi Rimasa Kurtinaitisa, da uhvati rezultatiski priključak. U ekipi Bajerna u drugom poluvremenu najbolji je bio Aleks Renfro.

Ipak, na početku poslednje četvrtine, domaći tim je 'dodao gas', i razlika se istopila do samo 5 poena zaostatka. Kada su svi pomislili da će košarkaši Himkija napraviti preokret, gosti se nisu predavali i uspeli su da sačuvaju prednost do samog kraja meča.

U pobedničkom timu najbolji je bio Džon Brajant koji je postigao 17 poena i dodao 6 skokova, a pratili su ga Aleks Renfro sa 15 poena  i Duško Savanović sa 11 poena.

U domaćem sastvu najbolji su bili Džejms Ogastin sa 14 poena, Peteri Koponen 11 poena, i Zoran Dragić 11 poena.

Ovom pobedom ekipa Bajerna je došla do skora 3 pobede i 4 poraza, dok Himki sada ima 4 pobede i 3 poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 26.11.2015
21:12

ovo je kraj, sad samo sve pobede otvaraju vrata f16, ali bukvalno, jer ko zna jos koja ce sve iznenadjenja biti... mozda i neki favorit na kraju i ne prodje, tipa Real, Himki...

avatar
Toni Kroos
Friday, 27.11.2015
00:23

Samo je Fener siguran.. A sto se nas tice,ja sam pesimista! Postoji sansa,ako dobijemo Kimki i Bajern kod kuce (sa Markusom) pod uslovom da i Bajern dobije Strasbur.. A mozda nam i Zeljko pokloni pobedu u poslednjem kolu,kao svojim ljubimcima pre par godina xD

avatar
babaroga
Friday, 27.11.2015
08:39

Vaznija je ABA trenutno, ne treba trositi resurse i snagu nepotrebno. Neka Cedevita prodje u f16, od srca im zelim. Nama to sada ne treba

avatar
lakipfc
Friday, 27.11.2015
02:05

Pa Kari vama poklanja,ne moze i Zeljko....:)