Pešić: "Savan - iskustvo, Micić - sveža krv"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.09.2014.
19:55
Izvor: Sportske.net

Trener Bajern Minhena Svetislav Pešić govorio je za zvanični sajt Evrolige o tome šta očekuje od predstojeće sezone a tom prilikom je prokomentarisao i srpske internacionalce koji će od sezone 14/15 nositi dres Bajerna.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Drugu godinu za redom Bajern iz Minhena igraće u prestižnom evropskom takmičenju a Svetislav Pešić spreman je da šampiona Nemačke predvodi do novih pobeda u Evroligi.

"Jako smo srećni što ćemo drugu godinu za redom igrati u Evroligi. To je jako važno za klub, igrače i tim, ali i za Minhen kao grad, ljubitelje košarke i našu vernu publiku koja Evroligu doživljava kao veliko takmičenje u kojem se broje samo pobede" rekao je Pešić.

Prekaljeni košarkaški trener sedeo je u minuloj sezoni na klupi Bajerna a tim iz Minhena je u debitantskoj sezoni uspeo da se plasira u TOP 16 fazu Evrolige.

"U prethodnoj sezoni sve utakmice na svom parketu igrali smo u punoj dvorani što je davalo dodatni motiv ekipi. Želja nam je da u predstojećoj sezoni, u najmanju ruku, ponovimo izdanja iz debitantske sezone" dodao je Pešić.

Bajern je u odnosu na prethodnu sezonu pojačao ekipu a među iskusnim igračima koji su u Minhen stigli tokom leta nalazi se i Duško Savanović.

"U svojim redovima imamo mlade i iskusne igrače. Borimo se na dva fronta, u Bundesligi i Evroligi a za tako nešto su vam potrebni iskusni igrači, ne samo košarkaši koji spadaju u svetsku klasu. Gavel, Jagla i Savanović su iskusni igrači, momci koji mogu da pomognu mlađim i manje iskusnim igračima" kazao je Pešić.

Sa druge strane, Bajern je u isto vreme dovodio i talentovane igrače kojima se prognozira svetla budućnost. Jedan od njih je i Vasilije Micić, doskorašnji plejmejker Mega Vizure.

"Radi se o vrlo talentovanim igračima, reprezentativcima zemalja iz kojih dolaze. Oni su naša budućnost a verujem da je jako važno imati takve igrače u ekipi jer donose 'svežu krv' dok je za njih od velike koristi to što će igrati u Bundesligi i Evroligi" istakao je popularni Kari.

Šampion Nemačke takmičiće se u grupi "C" u kojoj se nalaze još Barselona, Panatinaikos, Fenerbahče, Armani i Turov.

"Svima je jasno da se radi o jako teškoj grupi ali se ne žalimo. Optimistički gledamo na takmičenje i duele sa sjajnim ekipama. Moja je želja da pokažemo da možemo da se nosimo sa najboljima kako na domaćem terenu tako i na gostovanjima. Cilj nam je i plasman u TOP 16" zaključio je Pešić.

Grupna faza Evrolige počinje 16. oktobra a Bajern dan kasnije gostuje Barseloni u okviru prvog kola grupe "C".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke