Pešić: "Pomogli smo Zvezdi da izađe iz sive zone"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.12.2015.
18:01
Izvor: Sportske.net

Bivši trener Crvene zvezde Telekom Svetislav Pešić izjavio je po dolasku u Srbiju da je i njegov sadašnji klub zaslužan za uspehe koje crveno-beli trenutno beleže.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Košarkaši minhenskog Bajerna doputovali su u Beograd gde ih u petak očekuje odlučujuća utakmica u borbi za plasman u TOP 16 fazu Evrolige.

Novinarima se na aerodromu "Nikola Tesla" obratio i trener Bajerna Svetislav Pešić koji je na njemu svojstven način počeo izlaganje. Upitan šta očekuje od utakmice Kari je odmah ispalio šaljiv odgovor.

"Ne razmišljam o utakmici nego kako da stignem do hotela" našalio se Pešić.

Bivši trener Crvene zvezde Telekom potom je, malo kroz šalu, malo kroz zbilju, objasnio kako je Bajern "pomogao" crveno-belima da podignu formu.

"Svaki uspeh Zvezde prihvatam kao da sam deo toga. Raduje me svaki uspeh crveno-belih, a mi smo i zaslužni što je Zvezda izašla iz sive zone. Baš su nas pobedili i počeli od tada da igraju bolje. Pojačali su se, imaju tu pravu timsku hemiju, savladali su i Himki - a to nije lako" dodao je Pešić.

Trofejni stručnjak ponovio je ono što je rekao u ponedeljak veče, kada je u Sremskoj Mitrovici gledao duel Mega Leksa i Crvene zvezde Telekom a što se tiče Bajernovih aspiracija u Evroligi.

"Svi znaju da će sada da se 'lomi' za Top 16. Mi smo došli da igramo i da stičemo novo iskustvo. Prosto, Bajern je više orjentinsan na fudbal, mi u košarci tek stičemo iskustvo igranja ovakvih mečeva" zaključio je Pešić.

Košarkaši Bajerna večeras će odraditi trening u hali "Pionir", a utakmica sa Crvenom zvezdom Telekom zakazana je za petak od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 17.12.2015
21:03

Stari lisac, prebacuje sav pritisak na Zvezdu. Bajern je veliki favorit ali i Zvezda ima svoje šanse